Ελλάδα | 22.03.2023 14:31

Υπόθεση μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη: Οι Αρχές περιμένουν να μιλήσει η 14χρονη - Ο σωτήριος ρόλος της αδερφής της και η εμπλοκή του «Ρουσλάν»

Ευλαμπία Ρέβη

Αρνητική ως προς τη συνεργασία χαρακτηρίζουν τη 14χρονη που έπεσε θύμα μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη, αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr λίγες ώρες μετά την πρώτη της κατάθεση στην Ασφάλεια. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη δεν εμφανίστηκε σταθερή σε όσα είπε στους αστυνομικούς, καθώς από τη μία έλεγε ότι βρήκε σχετική αγγελία μέσω διαδικτύου και ήρθε σε επαφή με τον 29χρονο και από την άλλη πως δεν πήρε χρήματα, γιατί δεν το επιθυμούσε.

Η αλήθεια, όμως, φαίνεται να είναι άλλη, σκοτεινή και δυσώδης, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι το παιδί χρειάζεται χρόνο για να «ξεκλειδώσει» και να αποκαλύψει τα όσα φριχτά βίωνε...

Ήδη, άλλωστε, οι έρευνες αναμένεται ότι θα φτάσουν σε βάθος τριετίας, διότι τότε εκτιμάται πως το παιδί έπεσε στα δίχτυα του εγκληματικού δικτύου. Οι Αρχές ευελπιστούν να βρουν απαντήσεις στα στοιχεία που θα αντληθούν από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. όπου έχουν αποσταλεί τα κινητά τηλέφωνα των τριών συλληφθέντων και άλλα πειστήρια για ανάλυση.

Ανάμεσα στα υλικά που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι και επτά βίντεο όπου αποτυπώνεται καρέ - καρέ ο βιασμός της 14χρονης μέσα σε ξενοδοχείο στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ στο Μεταξουργείο. Οι τρεις άνδρες που μπήκαν σε αυτό το δωμάτιο με την ανήλικη, ηλικίας 24, 25 και 29 ετών έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται κατά περίπτωση για μαστροπεία και αρπαγή ανηλίκων, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συγκατηγορούμενος τους.

Και οι τρεις συλληφθέντες παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους και την Παρασκευή θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ την πράξη φαίνεται να βιντεοσκοπούσαν οι δύο με την ανήλικη να υποστηρίζει στην Ασφάλεια ότι δεν γνώριζε ότι όλα αυτά τα καταγράφουν.

Η κατάθεση του παιδιού δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης «Το σπίτι του Παιδιού» στο Παλαιό Φάληρο και όπως υποστηρίζουν στο ethnos.gr αστυνομικοί της Ασφάλειας «η 14χρονη ήταν φοβισμένη και δεν συνεργαζόταν. Δεν είναι ακόμα έτοιμη να μιλήσει και φοβάται να ανοιχτεί. Δεν παραδέχτηκε ότι πήρε χρήματα».

Ο ρόλος της αδελφής της

Η 14χρονη που φιλοξενείται σε δομή της Νέας Σμύρνης με την 16χρονη αδελφή της με εισαγγελική παρέμβαση καθώς το οικογενειακό τους περιβάλλον έχει κριθεί ακατάλληλο το «έσκαγε» συχνά από τη δομή.

Το βράδυ της 20ής Μαρτίου η ανήλικη το «έσκασε» για ακόμη μία φορά, αλλά άφησε το κινητό της τηλέφωνο στη δομή μετά από καβγά με την αδελφή της που προσπαθούσε να την εμποδίσει.

Η αδελφή της απάντησε σε κλήση που έγινε στο κινητό της 14χρονης από άγνωστο άνδρα και προσποιούμενη ότι είναι η ίδια έκλεισε ραντεβού μαζί του στο μετρό της Αγίας Μαρίνας.

Αμέσως η 16χρονη ενημέρωσε στη συνέχεια την υπεύθυνη της δομής, ενώ άλλη φιλοξενούμενη «έσπασε» τη σιωπή της και αποκάλυψε στην κοινωνική λειτουργό ότι η 14χρονη όλες τις φορές που το έσκαγε έβγαινε έξω και εκδιδόταν με άντρες για να βγάζει χρήματα.

Η ανήλικη φιλοξενούμενη στη δομή έδωσε και στοιχεία στην κοινωνική λειτουργό, καθώς είπε ότι ένας άνδρας εν ονόματι Ταχίρ που μένει στην Ελευσίνα έχει συμφωνήσει με την 14χρονη να την εκδίδει έναντι αμοιβής.

Η αδελφή του παιδιού, μάλιστα, πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με την 14χρονη και της είπε πως το προηγούμενο βράδυ κατά το χρονικό διάστημα από 23:00 της 19ης Μαρτίου έως τις 07:30 της 20ής Μαρτίου που είχε φύγει από το ίδρυμα βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με τρεις άντρες.

Η 16χρονη, ακόμη, μίλησε και εκείνη για τον «Ταχίρ» αποκαλύπτοντας ότι είχαν συμφωνήσει με την αδελφή της να εκδίδεται για το ποσό των 100 ευρώ για κάθε συνάντηση, ενώ μαζί με άγνωστους είχαν συμφωνήσει να της παρέχουν ρούχα και εσώρουχα για κάθε συνεύρεση που θα γίνεται στο σπίτι του στην Ελευσίνα.

Οι συλλήψεις

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον άγνωστο άνδρα που έγινε λίγη ώρα αφότου η 14χρονη το έσκασε και πάλι ενημερώθηκε η αστυνομία και οι διαδικασίες κινήθηκαν τάχιστα.

Η 16χρονη που προσποιήθηκε ότι είναι η αδελφή της κατά την επικοινωνία με τον άγνωστο άνδρα κατάφερε και πήρε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του μέσα στο οποίο θα την ανέμενε.

Στο σημείο, όμως, έφτασαν οι αστυνομικοί και έτσι πέρασαν χειροπέδες αρχικά στον 25χρονο που οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα και στον 24χρονο που ήταν μέσα μαζί του. Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 29χρονος «Ταχίρ» που φέρεται να έμπλεξε το παιδί και να το εκμεταλλευόταν -άγνωστο για πόσο διάστημα- με σκοπό το κέρδος.

Κατά την ανάκρισή του ο 24χρονος ομολόγησε ότι το βράδυ της 19ης Μαρτίου και μέχρι τις 05:00 της 20ής Μαρτίου ήταν μαζί με τον «Ταχίρ» και άλλον έναν ήταν στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με τον «Ταχίρ» δεν ήρθαν σε συνουσία με την ανήλικη, αλλά βιντεοσκοπούσαν την πράξη.

Εκτός από τα επτά βίντεο που κατασχέθηκαν οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους και στιγμιότυπα συνομιλιών ανάμεσα στον 24χρονο και τον «Ταχίρ», όπου ο δεύτερος αναφέρει: «Για δουλειά πάμε. Να μιλήσουμε στην (σ.σ. το όνομα της ανήλικης). Για βίζιτα».

Ο φερόμενος ως τελευταίος βιαστής του παιδιού που το πρόσωπό του φέρεται να έχει καταγραφεί και στα επτά βίντεο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 23χρονος υπήκοος Γεωργίας, εν ονόματι «Ρουσλάν», ο οποίος μέχρι και αυτή την ώρα αναζητείται.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοποίηση ανηλίκουκύκλωμα μαστροπείαςειδήσεις τώραΝέα Σμύρνημαστροπός