Ελλάδα|05.04.2023 21:36

Νίκος Σειραγάκης: «Δεν έχει σωφρονιστεί καθόλου, προσποιήθηκε» - Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων του προπονητή

Newsroom

Ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 έτη φυλάκισης για ασέλγεια σε 36 ανήλικους. Ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων Γιώργος Δρυγιαννάκης αναφέρθηκε στο βούλευμα που οδήγησε στην αποφυλάκισή του.

Θυμίζουμε ότι ο προπονητής αποφυλακίστηκε με τους εξής όρους

  • να μη διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη
  • να δίνει το «παρών» δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα
  • να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί
  • να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς την παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια 
  • να πηγαίνει για συνεδρίες με ψυχίατρο μία φορά τον μήνα

«Θεωρούμε ότι το βούλευμα της αποφυλάκισης είναι εντελώς αδικαιολόγητο και θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος όντως ζήτησε τα στοιχεία της δικογραφίας», δήλωσε ο δικηγόρων των θυμάτων στο STAR.

Στην προκειμένη περίπτωση ο προπονητής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220. Αυτά αντιστοιχούν σε 25 πραγματικά χρόνια έκτισης ποινής, τα οποία μειώθηκαν στα 20 με τον νέο ποινικό κώδικα και τελικά αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 13 χρόνια ποινής.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, σημαντικό ρόλο στην αποφυλάκισή του φέρεται να έπαιξαν και οι ισχυρισμοί του στο Εφετείο.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ προκλητικός. Δεν έχει μεταμελήσει και δεν έχει σωφρονιστεί καθόλου. Ενδεχομένως να προσποιήθηκε ότι θα τηρήσει τις προϋποθέσεις της απόλυσης με τέτοιους όρους», επεσήμανε ο κ. Δρυγιαννάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτηανήλικοιβιασμόςασέλγειαβιαστήςειδήσεις τώραΝίκος Σειραγάκης