Ελλάδα|10.04.2023 17:07

Συμπλοκή στα Ιωάννινα: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί - θύματα της οπαδικής βίας

Newsroom

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νεαροί, θύματα της αιματηρής επίθεσης στα Σεισμόπληκτα, σε επεισόδιο οπαδικής βίας.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, οι δύο νέοι απολογήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή και με την σύμφωνη γνώμη των δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο εξής και μέχρι την δίκη τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και τους απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο της τοπικής ομάδας.

«Οι οικογένειές τους δέχθηκαν με ανακούφιση την απόφαση αλλά οι δύο νεαροί δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Δέχθηκαν βία. Κινδύνευσε η ζωή τους. Στη θέση του νέου που είναι στη ΜΕΘ, θα μπορούσαν να είναι και οι ίδιοι. Δέχθηκαν άγρια επίθεση. Εκείνοι που έδρασαν, όπως έδρασαν και κατηγορούνται, είναι αγκαλιά με τα ισόβια» ανέφερε στις δηλώσεις του ο συνήγορός τους Δημήτρης Μπούκας.

Στο χώρο των δικαστηρίων βρισκόταν δεκάδες νέοι, οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι υποδέχθηκαν την απόφαση με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης οδηγούνται στον εισαγγελέα οι τέσσερις από τους συλληφθέντες με βαρύ κατηγορητήριο τόσο για την οπαδική βία όσο και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εισαγγελέαςοπαδική βίαθύματαΠΑΣ Γιάννινα