Ελλάδα|10.05.2023 20:13

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: «Θρίλερ» με την περιουσία, τα χρέη και τη διαμάχη με τους συγγενείς του μετόχου του «Kontra Channel »

Newsroom

Λίγο πριν από τον θάνατο του ο γνωστός επιχειρηματίας και μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel  Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε εναντιωθεί στην απόφαση του δικαστηρίου να τοποθετηθεί δικαστικός συμπαραστάτης ο αδελφός του. 

«Δεν θέλω να με πάρουν ο Διονύσης, ούτε οι συγγενείς από το σπίτι μου με δικαστική συμπαράσταση. Δεν το επιτρέπω αυτό. Έχω επιλέξει τον φίλο μου τον Σπύρο Λαμπίρη να με φροντίζει» φώναζε σε βίντεο που κατέγραψε.

Τα αδέλφια του όμως, το μεσημέρι της Παρασκευής (5/5/2023) τον απομάκρυναν με προσωρινή δικαστική απόφαση από το ιδιόκτητο θεραπευτήριο του Ωρωπού και, 'όπως υποστηρίζουν τον διακόμισαν με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική.

Ο δικηγόρος των αδελφών Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης, ξεκαθάρισε ότι η δικαστική απόφαση ελήφθη με βάση ιατρικές γνωματεύσεις. «Η προσωρινή διαταγή, η οποία χορηγήθηκε την Μ. Πέμπτη και όρισε ότι δικαστικός συμπαραστάτης θα είναι ο αδελφός του, ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις».

Από την άλλη, ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας, μιλώντας στο Mega άφησε αιχμές, σημειώνοντας,«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιες είναι οι αποφάσεις τις οποίες έπρεπε να πάρει ο Παπανικόλας και γι’ αυτό έπρεπε να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση τον τελευταίο μήνα ενώ η κατάσταση υγείας του ήταν σταθερή τα τελευταία χρόνια».

Τα χρέη και η μεγάλη περιουσία 

Ο δικηγόρος των αδελφών υποστήριξε πως ο εκλιπών είχε πολλά χρέη να τους κληροδοτήσει κι επομένως δεν υπήρχε κανένα οικονομικό όφελος. Αντιθέτως, το μοναδικό κίνητρο για τη μεταφορά του σε ιδιωτική κλινική αφορούσε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν κατάχρεος. Χρώσταγε σε εφορία, δήμους, τράπεζες», δήλωσε ο δικηγόρος αδελφών Παπανικόλα, κ. Χρυσαφής.

Ο Στέλιος Σούρλας πάντως, τόνισε πως τα σχεδόν 40 ακίνητα που διέθετε, το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του Kontra Channel και η τηλεοπτική άδεια στο όνομα του δε θεωρούνται διόλου ευκαταφρόνητα περιουσιακά στοιχεία.

«Υπήρχαν χρέη αλλά αν δει κανείς στο κτηματολόγιο τα ακίνητα θα πάθει σοκ καθώς είχε τεράστια ακίνητη περιουσία».

Η δικαστική διαμάχη με τους συγγενείς του 

Ο στενός φίλος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα,  Σπύρος Λαμπίρης, ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία λόγια του ήταν ότι δεν ήθελε να φύγει από τον χώρο του και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που οδήγησε τον καναλάρχη να τον καταστήσει πληρεξούσιο του. 

«Μια μέρα ξέσπασε καβγάς μεταξύ τους. Πήγαν στην αστυνομία και του είπε δε θέλω να ασχοληθείς ξανά με τη ζωή μου. Μετά από λιγότερο από 15 μέρες μου έκανε σε εμένα εγγράφως το πληρεξούσιο. Γίνονταν καβγάδες, ερχόταν ο ανιψιός να τον πάρει με το αμάξι κι έλεγε «όχι θα πάω με τον Σπύρο».

Ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος του εκλιπόντος, δήλωσε: «Ας αφήσουμε τα ακίνητα απ’έξω. Είχε κάποια χρέη ο Παπανικόλας, είναι γεγονός. Αλλά, λάβετε υπόψιν, μόνο το 25%  του μετοχικού κεφαλαίου του Κόντρα Channel και επίσης ο Παπανικόλας με αυτές τις μετοχές είχε και το 100% της άδειας λειτουργίας του σταθμού. Δε νομίζω ότι αυτή είναι αστεία περιουσία».

Και πρόσθεσε ο ποινικολόγος: «Δεν αναφέρθηκα ποτέ, ούτε κατηγόρησα τα αδέρφια του Παπανικόλα. Υπάρχει μία δικαστική διαμάχη που αφορά άλλο πρόσωπο, συγγενικό, που προσπάθησε να του πάρει τις μετοχές του με απάτη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δικαστική διαμάχηθάνατοςδικαστικός αντιπρόσωποςειδήσεις τώρα