Ελλάδα|17.05.2023 10:19

Μυστήριο με έντονη μυρωδιά γκαζιού που αναστατώνει περιοχές της Αθήνας - Τι έχει συμβεί

Newsroom

Ανησυχία επικράτησε σε συγκεκριμένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα από τις παρυφές του Γαλατσίου μέχρι την Κυψέλη, από μία πολύ έντονη μυρωδιά γκαζιού.

Πολλοί κάτοικοι πήραν τηλέφωνο την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας διανομής αερίου, η μυρωδιά δεν οφείλεται στο δίκτυό της. Όπως λέει η εταιρεία, μετά από ελέγχους που διεξήχθησαν, δεν προκύπτει διαρροή αερίου. Οι κάτοικοι, ωστόσο, επιμένουν ότι, τουλάχιστον από το απόγευμα της Τρίτης (16/05) η έντονη οσμή υπήρχε σε πολλές περιοχές, και ειδικά στα νότια προάστια της Αττικής, αλλά και προς τα βόρεια – έφτανε μέχρι τη Φιλοθέη. Υπήρξαν κλήσεις και στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να διαπιστωθεί.

 Πού μπορεί να οφείλεται η μυρωδιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN, μία πιθανότητα είναι η μυρωδιά να οφείλεται σε λύματα και να προκύπτει από την άνοδο της θερμοκρασίας. Άλλοι κάνουν λόγο για περιβαλλοντική αντιστροφή- ότι, δηλαδή, συγκεκριμένες αέριες μάζες εγκλωβίζονται και δημιουργούν αυτή την ατμόσφαιρα και αυτή τη μυρωδιά. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκάζιδιαρροή φυσικού αερίουειδήσεις τώραΠολιτική Προστασίαπυροσβεστικήφυσικό αέριο