Ελλάδα|11.03.2019 16:20

Ήπειρος: Το τριήμερο η ΕΛ.ΑΣ μπλόκαρε τρία φορτία με 171 κιλά χασίς!

Newsroom

Το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών στην Ηπειρο, αλλά η αστυνομία κατάφερε να μπλοκάρει τρία φορτία με πάνω από 171 κιλά χασίς. Οι δύο περιπτώσεις διακίνησης εξιχνιάστηκαν στη Θεσπρωτία και η τρίτη στην Άρτα. Συνολικά, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα που μετέφεραν τις ποσότητες του χασίς από την Αλβανία.

Στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 20χρονο Αλβανό ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του πάνω από 116 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, συνελήφθη ένας 25χρονος Αλβανός ο οποίος μετέφερε με την μηχανή του σε ένα ταξιδιωτικό σάκο 4,7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες βρήκαν και κατάσχεσαν ακόμα ένα ταξιδιωτικό σάκο με 4,6 κιλά χασίς.

Στην Καμπή Άρτας, αστυνομικοί συνέβαλαν έναν 24χρονο ημεδαπό και μια 27χρονη όταν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν 22 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 46,3 κιλών.

Η δράση των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών τις μέρες των γιορτών είναι γνωστή στις αστυνομικές αρχές της Ηπείρου οι οποίες ξέρουν τα μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι διακινητές και προσπαθούν να τους μπλοκάρουν. Ολες αυτές τις μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν στήσει ένα «φράγμα» ελέγχων για να περιορίσουν τη δράση των κυκλωμάτων και να συλλάβουν τους δράστες.

Το θέμα της παραγωγής και διακίνησης χασίς στην Αλβανία έχει εξελιχθεί σε πολιτικό θέμα αφού έχουν αυξηθεί οι πιέσεις από ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ για αυστηρότερα μέτρα. Οι αμερικανικές υπηρεσίες παρέχουν τεχνογνωσία στις αλβανικές αρχές για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Το προηγούμενο διάστημα οι Αλβανοί αστυνομικοί κατάφεραν μετά από μια μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση να κατασχέσουν ένα τόνο χασίς το οποίο μέσω της Ελλάδας θα έφτανε στην Τουρκία.

ναρκωτικάΉπειρος