Ελλάδα|13.03.2019 15:48

Κοζάνη: H περισυλλογή αδέσποτων κόλλησε στο... ακαδημαϊκό άσυλο

Τίμος Φακαλής

Κόντρα για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων από τους χώρους του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ξέσπασε μεταξύ δήμου Κοζάνης και Πρυτανείας μετά και τις δεκάδες επιθέσεις που δέχτηκαν φοιτητές από αυτά καταλήγοντας σε αρκετές περιπτώσεις στο νοσοκομείο της περιοχής.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Κοζάνης για ολιγωρία σε σχέση με την επίλυση του ζητήματος κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος, υποστηρίζοντας πως παρά τις εκκλήσεις του στο Δήμο δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. 

Ωστόσο όπως εξηγεί στο ethnos.gr  ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Γιάννης Γρηγοριάδης συνεργία περισυλλογής του δήμου Κοζάνης παρουσία και της  δημοτικής αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στον χώρο τον περασμένο Νοέμβριο, απωθήθηκαν όμως από μερίδα φιλόζωων φοιτητών και υπαλλήλων του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Λίγες μέρες αργότερα, μάλιστα, ο δήμος ενημερώθηκε εγγράφως από τις πρυτανικές αρχές ότι  τα δημοτικά συνεργεία μπήκαν παράνομα στον ακαδημαϊκό χώρο καθώς δεν είχαν σχετική άδεια, σπάζοντας ουσιαστικά το ακαδημαϊκό άσυλο.

«Η κατάσταση στο ΤΕΙ θυμίζει με ένα μικρό κυνοκομείο. Υπάρχουν αρκετά σκυλιά και πολλά κουτάβια τα οποία τα φροντίζουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας» είπε ο αντιδήμαρχος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει και πρόσθεσε: «Η πρυτανεία μας ενημέρωσε πριν λίγες μέρες ότι έχει δοθεί άδεια για να παρέμβουμε κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την αστυνομία. Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα χωρίς την βοήθεια της αστυνομίας. Πρέπει να προστατευθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι».

Ο δήμος έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και από γονείς φοιτητών οι οποίοι δέχτηκαν επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά τα οποία βρίσκονται εντός του ΤΕΙ.

ΚοζάνηπρυτανείαΔυτική Μακεδονία