Αστυνομικός στο OPEN: «Με έσωσαν συνάδελφοί μου από μολότοφ»
NewsroomΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση ότι δεν θυμάται αν από τις βόμβες μολότοφ υπήρξαν θύματα. Στο OPEN TV και τον Μαρίνο Αλειφέρη μίλησε και ένας αστυνομικός, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης με μολότοφ και γλίτωσε χάρη στην επέμβαση των συναδέλφων του.
Αναβρασμός επικρατεί στους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει τη μετατροπή του αδικήματος για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα. Στο OPEN TV μιλά αστυνομικός, ο οποίος έχει πέσει τουλάχιστον δέκα φορές θύμα επίθεσης μολότοφ. Ο ίδιος περιγράφει πώς σώθηκε την τελευταία στιγμή. «Οι συνάδελφοί μου ήταν στο πλάι μου και με τραβούσαν πριν εκραγεί η μολότοφ. Έχω δει αρκετούς συναδέλφους να έχουν τραυματιστεί. Έχω δει συνάδελφο να παίρνει φωτιά ολόκληρος και να πηγαίνουμε δύο άτομα να τον σβήσουμε προτού να υποστεί βαριές σωματικές βλάβες».
Σύμφωνα με στοιχεία των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., το 2018 σημειώθηκαν 64 επιθέσεις με μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη και 106 σε αυτές στην οδό Τοσίτσα. Το 2019 έχουν γίνει εννέα επιθέσεις στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και 40 στην οδό Τοσίτσα. «Κανένας δεν θα έχει κανέναν δισταγμό να πετάει βόμβες με το παραμικρό. Θα πηγαίνει στον εισαγγελέα και θα του δίνει ποινές χάδι», λέει ο αστυνομικός.
Η δήλωση του Γ. Κυρίτση στο ethnos.gr
«Λανθασμένη» χαρακτηρίζει τη δήλωσή του για το ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μία ημέρα μετά από τον δικαιολογημένο θόρυβο που ξεσήκωσε σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ακόμα και στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.
Μιλώντας αποκλειστικά στο ethnos.gr ο Γιώργος Κυρίτσης θα πει, μεταξύ άλλων: « Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».
-Θεωρείτε ότι ήταν λάθος η δήλωσή σας;
-«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».
-Προκαλέσατε πολύ σκληρές αντιδράσεις. Τι λέτε για αυτές;
-«Με αυτήν την έννοια θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».
Το χρονικό της δήλωσης και οι αντιδράσεις
Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης (13/3) στην ΕΡΤ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε προς διαβούλευση: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά.
Η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, ενώ την πλήρη διαφωνία τους εξέφρασαν μέσω του ethnos.gr ο δικηγόρος των 11 διασωθέντων στην υπόθεση της Marfin, αλλά και ο δικηγόρος της τράπεζας.
- Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
- Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
- Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό