Ελλάδα | 18.07.2023 17:33

Φωτιά τώρα: Δραματική μαρτυρία Δημάρχου Μάνδρας - «Ζούμε έναν εφιάλτη»

Newsroom

Στο OPEN μίλησε ο δήμαρχος ΜάνδραςΧρήστος Στάθης, για το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή, που έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου. 

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα στο liveblog του ethnos.gr

«Ζούμε έναν εφιάλτη που περιμέναμε από χθες»

«Εμείς ως δημοτική ενότητα Μάνδρας ζούμε έναν εφιάλτη που περιμέναμε να ζήσουμε από χθες το βράδυ. 4 η ώρα το πρωί είχε οριοθετηθεί, τουλάχιστον έτσι όπως έδειχνε, η φωτιά από τη Βοιωτία προς την Αττική. Ο πρώτος Δήμος ο οποίος γειτνιάζει με τον νομό Βοιωτίας είναι ο Δήμος μάνδρας. Και πραγματικά στις 4 η ώρα πιστεύαμε ότι είχε οριοθετηθεί η φωτιά στη Βοιωτία και δε θα έμπαινε σε μας», σημείωσε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Σήμερα από το πρωί δεν ξέρω τι συνέβη. Υπάρχει βέβαια ένας ισχυρισμός που λέγεται "αέρας" αλλά και αυτό θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί. Δεν μπορεί αν συμβαίνει αυτό μέσα σε κατοικημένη περιοχή, 25 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Στο πιο ωραίο δάσος της Αττικής. Δεν αξίζει να συμβαίνει αυτό σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι διοικούν αυτούς τους φορείς οι οποίοι έχουν την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την οποία βλέπετε σήμερα». 

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε μόνοι μας»

Ο δήμαρχος, στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι, «η εικόνα που έχω είναι ότι πραγματικά έχουν πιάσει και καίγονται σπίτια. Καίγονται περιουσίες και αυτοί οι άνθρωποι έχουν αγωνιστεί να τις κάνουνε. Και για τις επιχειρήσεις αλλά, πολύ περισσότερο, έχουν μοχθήσει για τα σπίτια τους. Εδώ που φτάσαμε αυτό που εγώ, και σαν δικηγόρος, λέω, είναι ότι όλοι αποζημιώνονται και όλα αποκαθίστανται. Θα πρέπει να προσέξουμε και να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε, όχι τις περιουσίες μας, αλλά τους εαυτούς μας. Να μην έχουμε ένα θύμα. Πραγματικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε μόνοι μας. Δεν είναι αρμόδιοι, ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι αντιδήμαρχοι. Άλλοι είναι οι φορείς οι οποίοι έχουν την ευθύνη. Και, πραγματικά, αυτή την εικόνα αυτές οι υπηρεσίες δεν την αξίζουν».\

Τέλος ο κ. Στάθης τόνισε ότι, «Εμείς είχαμε πάρει ως δήμος τα μέτρα αλλά εάν η φωτιά αυτή δεν μπορεί να ελέγχει από εναέρια μέσα τα οποία, βέβαια, δεν ήταν της ποσόστωσης που ενδεχομένως να ήτανε σε μία άλλη περιοχή, ούτε οι επίγειες δυνάμεις ήταν αυτές που ενδεχομένως να ήταν σε μία άλλη περιοχή. Τι να σάς πω, θα  έπρεπε να υπήρχαν περισσότερες δυνάμεις εδώ. Ενδεχομένως αυτή η εικόνα να μην υπήρχε».

φωτιάδήμαρχοςφωτιά τώραΜάνδραειδήσεις τώρα