Ελλάδα | 23.07.2023 11:24

Φωτιά στη Ρόδο - Αρτοποιός για ενδεχόμενο εμπρησμού: «Είχαμε κηλιδώσεις στο πίσω μέρος του μετώπου»

Newsroom

Το ενδεχόμενο η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο να έχει προέλθει από εμπρησμό σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί» το πρωί της Κυριακής. Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες υπάρχουν αναφορές κατοίκων για ύποπτες κινήσεις με μηχανάκια, εκρήξεις και ήχους που μοιάζουν με γκαζάκια να σφυρίζουν.

«Δεν υποτιμήσαμε την πυρκαγιά, γνωρίζουμε το νησί της Ρόδου που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πευκοδάση, όπως είναι οι Στεφανιές. Γνωρίζαμε πως η καύσιμη ύλη έχει ξεραθεί και ότι ξεκινάει εκεί είναι επικίνδυνο», σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Αρτοποιός και εν συνεχεία σχολίασε:

«Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις (για εμπρησμό) αλλά υπάρχει η Αρχή της μυστικότητας. Το ανακριτικό τμήμα έχει ενισχυθεί προκειμένου να διαλευκανθεί όλο αυτό. Μας προβληματίζει το ότι ενώ ο άνεμος κινούνταν βορειοδυτικά ξαφνικά είχαμε κηλιδώσεις στο πίσω μέρος του μετώπου».

Ωστόσο, ο κ. Αρτοποιός τόνισε πως όλα αυτά εξετάζονται από την αρμόδια αρχή, η οποίοι ερευνά τα στοιχεία και λαμβάνει καταθέσεις. «Έχει ενισχυθεί το κλιμάκιο που ήταν στη Ρόδο για να υπάρχουν περισσότερο προανακριτικοί υπάλληλοι».

φωτιά τώραπυροσβεστικήεμπρησμόςειδήσεις τώραφωτιάΡόδος