Ελλάδα|31.07.2023 23:53

Φωτιά τώρα: Πάνω από 600 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη στη Χίο

Newsroom

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές που άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (30/07) στη Χίο. Η φωτιά προκλήθηκε μετά από τροχαίο. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου προσπαθούσε να σβήσει όλα τα «καντιλάκια», στη φωτιά της Κατάβασης- Διευχών, », πριν πέσει η νύχτα, με συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά ελικόπτερα, που έφταναν μέχρι και 4 ταυτόχρονα όλο το μεσημέρι και απόγευμα της Δευτέρας, αλλά και με ταυτόχρονη επέμβαση των επίγειων δυνάμεων μέσα στα καμένα. Ωστόσο, παρόλο που από τις 10.30 π.μ. δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, δεν υπήρχαν ανακοινώσεις για οριοθέτηση της φωτιάς, παρά μόνο ότι αυτή ήταν σε ύφεση. Οι υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού και οι βορειοδυτικοί μέτριοι- ισχυροί άνεμοι, έντασης 5 με 6 μποφόρ έφερε όλες τις δυνάμεις σε επιφυλακή, παρουσία του Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπυράρχου Παναγιώτη Κυπριωτέλλη και του Διοικητή Π.Υ. Χίου, Πυράρχου Κωνσταντίνου Τοκαλάκη.

Μεγάλες καταστροφές

Από τη φωτιά στη Χίο καταστράφηκαν περισσότερα από 600 στρέμματα πευκοδάσους και δασικής έκτασης ενώ, και για τους μελισσοκόμους, που είχαν μέσα στο δάσος μελίσσια, υπήρξαν προβλήματα.

Και κατά μήκος του δρόμου Χίου- Βολισσού από το ύψος της περιοχής Γιαννάκι μέχρι τη διασταύρωση με Διευχά, είναι συνεχείς οι περιπολίες. Στο εν λόγω σημείο ήταν που πρωτοξεκίνησε, λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, η πυρκαγιά. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν ενεργά από την πρώτη στιγμή, τόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής όσο και Εθελοντικές ομάδες.

Χίοςπυροσβεστικήφωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώρα