Ελλάδα | 08.08.2023 06:59

Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ μετά την επίθεση Κροατών χούλιγκαν - 96 συλλήψεις από τις Αρχές

Newsroom

Ένας νεκρός, φίλαθλος της ΑΕΚ, και οκτώ τραυματίες είναι ο «μαύρος» απολογισμός των άγριων επεισοδίων, που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8), από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο 29χρονος οπαδός έπεσε νεκρός μετά από πολλαπλές μαχαιριές, ενώ οι τραυματίες είναι τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες. Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν κρίνεται σοβαρή, όπως μεταδίδει το OPEN.

Οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 96 συλλήψεις: οι 88 βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες.

Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

Πώς έφτασαν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μια ομάδα 150-200 οργανωμένων χούλιγκαν της Ντιναμό, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό (8/8) αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena.

Οι Κροάτες φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς όταν έφτασαν στην Αττική Οδό, σκορπίστηκαν με τα οχήματά τους και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Νέα Φιλαδέλφειαειδήσεις τώραεπεισόδιαΝτινάμο ΖάγκρεμπΑΕΚνεκρός