Ελλάδα | 08.08.2023 12:56

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο η μητέρα του 29χρονου που τραυματίστηκε θανάσιμα

Newsroom

Στο νοσοκομείο η μητέρα του 29χρονου φιλάθλου που δέχθηκε θανάσιμη επίθεση κατά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

H γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε καρδιολογική κλινική, όπου και παρακολουθείται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πάνω από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Εκεί οι Κροάτες επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23:00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Όσον αφορά στη δολοφονία του 29χρονου, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται πως ένας από τους χούλιγκανς έβγαλε μαχαίρι και το κάρφωσε στο μπράτσο του οπαδού της ΑΕΚ. Η λεπίδα βρήκε αρτηρία. Ο 29χρονος κατέρρευσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών και προχωρώντας σε συλλήψεις.

επεισόδιαχούλιγκανΝτινάμο Ζάγκρεμπειδήσεις τώραΝέα ΦιλαδέλφειαΑΕΚνεκρός