Ελλάδα | 10.08.2023 13:34

Πυροβολισμοί στους Παξούς: Όλα δείχνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών - «Πλούσιο» το ποινικό μητρώο του θύματος

Newsroom

Έρευνες στην ξηρά και τη θάλασσα πραγματοποιούν στελέχη του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να εντοπίσουν τον άνδρα που πυροβόλησε ομοεθνή του χθες το βράδυ, Τετάρτη 9 Αυγούστου, στους Παξούς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, η επίθεση αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ της αλβανικής μαφίας.

14 κάλυκες στο σημείο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές περισυνέλεξαν 14 κάλυκες από το σημείο της επίθεσης, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ταχύπλοο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το θύμα είχε έρθει στην Ελλάδα στις 5 Αυγούστου μέσω του συνοριακού φυλακίου της Κακαβιάς, μαζί με τη σύζυγο και τα 3 παιδιά του. Αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έχει «πλούσιο» ποινικό μητρώο, ενώ θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία που σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2022 στη Σελίτα της Αλβανίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Αλβανικών ΜΜΕ, το 2001 συνελήφθη από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις RENEA, ενώ καταζητούνταν διεθνώς από τις βελγικές δικαστικές αρχές, καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες πως σε συνεργασία με τον αδελφό του, σκότωσε 2 ομοεθνείς του, στο Βέλγιο στις 13 Απριλίου 2001.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο δράστης, φέρεται να έχει μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα ειδικά για τον 51χρονο.

μαφίαπυροβολισμοίΠαξοίειδήσεις τώρα