Ελλάδα|16.08.2023 16:10

Νέα Φιλαδέλφεια: Βρέθηκαν ξένα DNA στο σώμα του Μιχάλη - Οι εκτιμήσεις για τον δράστη και η έρευνα για το ντοκουμέντο της δολοφονικής επίθεσης

Newsroom

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται «στο φως» από την έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι Αρχές που ακόμα δεν έχουν εντοπίσει τον δράστη του φονικού, έχουν ήδη στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω στο σώμα και τα ρούχα του άτυχου 29χρονου έχουν εντοπιστεί ξένα DNA αλλά με δεδομένο ότι τον ακούμπησαν αρκετά άτομα κάνει δύσκολο το έργο της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν τα κινητά τηλέφωνα των Κροατών για να βρουν το βίντεο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, καθώς - σύμφωνα με το Star - θεωρούν ότι ίσως κάποιος τράβηξε το ντοκουμέντο του μαχαιρώματος, το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα. Την ίδια στιγμή περιμένουν απαντήσεις από την Κροατία για το ποιοι ήταν τελικά οι χούλιγκαν που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και δημιούργησαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο Μιχάλης Κατσουρής.

«Τυφλό» το σημείο που δέχθηκε τη φονική επίθεση ο Μιχάλης

Με το όπλο του εγκλήματος να μην έχει βρεθεί ακόμη, το βάρος δίνεται στο DNA που βρέθηκε στην πληγή του 29χρονου και στην ανάλυση των βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια.

Το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και όλα τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν αλλά και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Με ειδικό λογισμικό γίνεται επεξεργασία, «καθαρίζουν» τα πρόσωπα για να αποκαλυφθεί ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν, σύμφωνα με το Mega, πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δεν διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων, ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι θα είναι μια μακρόσυρτη και δύσκολη διαδικασία.

Ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη δεν ήρθε σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του 

Εντωμεταξύ, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει νέα ντοκουμέντα με τη δράση των χούλιγκαν, οι οποίοι κινήθηκαν, όπως φαίνεται και από νέα βίντεο, σαν στρατιωτική ομάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega.

«Έγιναν τραγικά λάθη. Η ΕΛΑΣ είναι ένας αποτελεσματικός οργανισμός, αλλά αδικήθηκε από πρόσωπα που έκαναν λάθη και γι’ αυτό γίνεται μια ΕΔΕ και πολλές καρατομήσεις», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι λογικό να συμβούν κρίσεις προσωπικού σε ανώτατο επίπεδο, αφού τις καρατομήσεις ακολουθούν κενές θέσεις που θα πρέπει να αναπληρωθούν.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών, ο ίδιος σημείωσε ότι βρίσκονται προς διερεύνηση τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων, τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο. 

Τέλος, ο κ. Καλλιακμάνης υποστήριξε ότι προφανώς αυτός που έριξε τη μαχαιριά δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή:

«Από τις κάμερες φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύρραξης κάποιοι πλησίασαν και χτύπησαν τον δολοφονημένο Μιχάλη. Προσπαθούμε από τα στίγματα να δούμε ποιοι τον πλησίασαν, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Φαίνεται ότι αυτός που έριξε τη μαχαιριά δεν είχε έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τον Μιχάλη».

Νέα ΦιλαδέλφειαΑΕΚΝτινάμο Ζάγκρεμπεπίθεσηχούλιγκανειδήσεις τώρα