Ελλάδα|17.08.2023 06:55

Εκτός ελέγχου: Δίχως τέλος τα περιστατικά επικίνδυνης οδήγησης από διακινητές στον Έβρο - «Πράσινο» για καρφιά στην Εγνατία

Newsroom

Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει οι διακινητές μεταναστών στον Έβρο, καθώς έχει γίνει καθημερινό το φαινόμενο να οδηγούν ανάποδα στην Εγνατία Οδό.

Οι ροές μεταναστών στον Έβρο παρουσιάζουν έξαρση, λόγω και της πτώσης της στάθμης του ποταμού. Συχνά οι διακινητές για να ξεφύγουν κινούνται ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία Οδό. Μόλις την Τρίτη, όχημα το οποίο οδηγούσε διακινητής συγκρούστηκε με το λευκό όχημα εργαζόμενης μέσα στην πόλη των Φερών και από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

«Πράσινο» για καρφιά στην Εγνατία

Με έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης δίνει το πράσινο φως στην Αστυνομία να ακινητοποιεί με ειδικά καρφιά τα οχήματα των διακινητών. Αν και ακόμη δεν τα έχουν προμηθευτεί: «Η χρήση ως έσχατης λύσης, μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά του οχήματος, προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη», τονίζεται στο έγγραφο.

Μιλώντας στο OPEN, ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, σημειώνει: «Να δούμε πότε θα έχουμε στη διάθεσή μας αυτά τα τεχνητά μέσα και σίγουρα για να χρησιμοποιούμε αυτά τα τεχνητά μέσα, τα οποία το ξαναλέω το έχουμε επισημάνει στην πολιτική και στη φυσική μας ηγεσία, είναι και η εκπαίδευσή τους».

Έβροςδιακινητέςμετανάστεςειδήσεις τώρα