Ελλάδα | 18.08.2023 22:21

Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί καθυστερεί ο έλεγχος στα κινητά των συλληφθέντων χούλιγκαν – Τι ισχύει με τα πειστήρια που βρέθηκαν

Newsroom

Δυσκολίες και εμπόδια συναντούν οι αρμόδιοι που ερευνούν τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Από τη μία, δεν προκύπτει ταυτοποίηση μεταξύ πειστηρίων και συλληφθέντων για τα έκτροπα, από την άλλη, καθυστερήσεις καταγράφονται στην έρευνα των κινητών.

Ως προς τα πειστήρια, συνολικά 65 στον αριθμό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχουν ανιχνευτεί πάνω του 200 γενετικοί τύποι. Η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει με το DNA που έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες, δίχως η διαδικασία αυτή να έχει αποδώσει καρπούς.

Από την άλλη, εμπλοκή έχει καταγραφεί στην έρευνα των κινητών τηλεφώνων των κατηγορούμενων. Οι μέρες όμως περνούν και η σχετική διάταξη δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τις δικαστικές αρχές. Τι έχει συμβεί; Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα δικονομικό σφάλμα της Αστυνομίας, η οποία δεν έχει κάνει εξατομικευμένες εκθέσεις κατάσχεσης και δεν έχει αποσπάσει υπογραφή των κατηγορουμένων για να δεσμεύσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως λόγω φόρτου είναι πιθανόν να προχώρησαν σε ομαδική κατάσχεση, ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα η διάταξη θα έχει έρθει στα χέρια τους.

Το προφίλ του οπαδού που συνελήφθη

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, νωρίτερα την Παρασκευή, συνελήφθη ο 43χρονος χούλιγκαν για εμπλοκή του στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, συμμετείχε σε επεισόδια με φιλάθλους της ΑΕΚ πριν από λίγο καιρό, όπου είχε τραυματισμό.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 43χρονο από τη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου, η έρευνα μέσω των βίντεο προχωρά και φαίνεται ότι θα υπάρξουν και άλλες ταυτοποιήσεις Ελλήνων χούλιγκανς που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια. Μάλιστα, φαίνεται οι αρχές να καταλήγουν πως πέντε Έλληνες ήταν αυτοί που συνομιλούσαν με τους Κροάτες και συμμετείχαν και στα επεισόδια. Επίσης, στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει και άλλοι χούλιγκανς ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 29χρονο Μιχάλη.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του 43χρονου

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
  • 2 μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • 2 κράνη, χρώματος μαύρο,
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου,
  • ξύλινο στειλιάρι και
  • κράνος, χρώματος μαύρο.

Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τον αυριανό αγώνα ΑΕΚ- Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Crash test για την Ελληνική Αστυνομία είναι ο αυριανός αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στο OPAP ARENA ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ενώ δεν έχει περάσει καιρός από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Οι αρχές έχουν στόχο να μην δημιουργηθούν έκτροπα και έχουν βάλει μπρος επιχειρησιακό σχέδιο όπου περιλαμβάνει drones, ελικόπτερα και ελέγχους.

Σύμφωνα με το OPEN και τον Γιάννη Ζιάγκα, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται τόσο κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για να επιτηρούν την κατάσταση. Αστυνομικοί θα βρίσκονται και στα ΜΜΜ ντυμένοι με πολιτικά με τις περιπολίες τους να έχουν αρχίσει ώρες νωρίτερα από τον αγώνα. Τέλος, ελικόπτερα και drone θα πετούν συνεχώς πάνω από την περιοχή και θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στο οποίο θα βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.

Επιπλέον, η αποστολή της Κροατικής ομάδας που θα βρεθεί στην Αθήνα για τον αγώνα θα συνοδεύεται στα δρομολόγια από αστυνομικούς, τόσο από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο και το γήπεδο.