Ελλάδα | 08.09.2023 10:22

Κακοκαιρία Daniel: Γέφυρα στήνει ο στρατός για την επανένωση Βόλου - Πηλίου

Newsroom

Τεράστιες καταστροφές αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel. Στη Μαγνησία, έχουν αναλάβει δράση οι Ένοπλες Δυνάμεις για την προσωρινή αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο.

Ο στρατός βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στα Καλά Νερά Βόλου και επιχειρεί να ενώσει τα κομμάτια των περιοχών που έχουν αποκολληθεί λόγω της κακοκαιρίας, αποκλείοντας τους πολίτες από την πρόσβαση. Η Μονάδα μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ και προσωπικό και υλικό της πρώτης στρατιάς στήνουν μία σιδερένια γέφυρα που ονομάζεται Belley. Η κατασκευή γίνεται, αρχικά, σε σταθερό σημείο, με σκοπό, στη συνέχεια, να τοποθετηθεί στο μέρος που έπεσε και απέκοψε τον Βόλο με το νότιο Πήλιο.

Ζωτικής σημασίας έργο

Στην περιοχή η κατάσταση είναι δραματική, και το έργο είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι του νότιου Πηλίου, οι οποίοι για  τέταρτο  24ωρο βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό. Η σιδερένια γέφυρα είναι πιθανό, το βράδυ, να είναι έτοιμη για τον απεγκλωβισμό των πολιτών.

ειδήσεις τώραεγκλωβισμένοιστρατόςκακοκαιρίαγέφυραΒόλοςΠήλιοκακοκαιρία Daniel