Ελλάδα|12.09.2023 11:24

Ηχητικό ντοκουμέντο από το μακελειό στη Λούτσα: «Βροχή» οι σφαίρες - Σε λίγα δευτερόλεπτα «γάζωσαν» τα έξι θύματα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από το μακελειό με τους έξι νεκρούς στη Λούτσα, στο οποίο ακούγονται οι πυροβολισμοί να πέφτουν «βροχή» για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αφού οι εκτελεστές «γάζωσαν» τα θύματά τους με δεκάδες σφαίρες και να διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Το μακελειό έλαβε χώρα κοντά στις 18:30 στην οδό Ακροπόλεως, χτες, Δευτέρα, σε έναν μικρό δρόμο που καταλήγει σε κεντρικό. Σε ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο επέβαιναν έξι άτομα. Εκτιμάται ότι οι δολοφόνοι είχαν στήσει ενέδρα και πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές – σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Από τα έξι άτομα που επέβαιναν στο όχημα, ένας ή δύο βρέθηκαν νεκροί έξω από το όχημα και οι υπόλοιποι μέσα στο αυτοκίνητο.

Τι λέει διασώστης του ΕΚΑΒ

Στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μίλησε ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Λάμπρου, που έφτασε στο σημείο με το πλήρωμα ασθενοφόρου αμέσως μετά το περιστατικό.

«Καλεστήκαμε στην αρχή για πέντε άτομα και με τους συναδέλφους από την αστυνομία που μιλούσαμε, στην αρχή θεωρούσαμε πως είναι ίσως φάρσα. Τόσα άτομα, τραυματισμένα θανάσιμα, δεν το είχαμε ξανασυναντήσει», περιγράφει αρχικά.

Όπως προσθέτει, «φτάνοντας στο σημείο είδαμε τέσσερις μέσα στο αυτοκίνητο και δύο έξω. Έτσι όπως φάνηκε προσπάθησαν να φύγουν από το αυτοκίνητο, αλλά δεν τα κατάφεραν (...). Όπως φαίνεται και οι έξι ήταν μέσα στο ίδιο όχημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα θύματα είχαν αρκετά τραύματα σε όλο τους το σώμα και ήταν νέοι σε ηλικία.

Μάλιστα, έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί, αλλά το συμβάν έγινε γρήγορα και ίσως διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό, λέει ο κ. Λάμπρου. 

αστυνομικοίπυροβολισμοίδολοφονίαΑρτέμιδαΜακελειόΛούτσαειδήσεις τώρα