Ελλάδα | 15.09.2023 13:55

Μακελειό στη Λούτσα: Εντοπίστηκε DNA του Τούρκου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο, στο αυτοκίνητο των έξι θυμάτων

Newsroom

Αποτυπώματα και DNA του 32χρονου Τούρκου συλληφθέντα βρέθηκαν στο μοιραίο όχημα όπου δολοφονήθηκαν τα έξι άτομα στη Λούτσα, καθώς και στο σπίτι τους, όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Open.

Μάλιστα, τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο τιμόνι του αυτοκινήτου με τις Αρχές να εκτιμούν πως ήταν το πρόσωπο που τελικά παγίδευσε τα έξι θύματα, λέγοντάς τους πως θα τους απομακρύνει από το κρησφύγετό τους.

Ο 32χρονος συμμετείχε σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών και θεωρούν οι Αρχές ότι τους εμφανίστηκε ως «σωτήρας» ενώ στην πραγματικότητα οδήγησε το αυτοκίνητο στο σημείο που είχε γίνει η προ συνεννόηση με τους εκτελεστές και όπου έγινε και το μακελειό.

Δεν αποκλείεται από την αστυνομία, ο 32χρονος μάλιστα να πήρε και μέρος στην εκτέλεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων έχουν αρχίσει να «μιλούν» και προκύπτουν κι άλλα πρόσωπα που επίσης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δολοφονία, οπότε για την υπόθεση αναμένονται και άλλες εξελίξεις το επόμενο διάστημα. 

Όπως είχε αποκαλύψει η Yeni Safak, 10 λεπτά πριν από την επίθεση, αποκαλύφθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας έλαβαν ένα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο που έλεγε: «Η θέση σας έχει αποκρυπτογραφηθεί, βγείτε αμέσως από αυτό το σπίτι, θα σας σκοτώσουν». Κατόπιν αυτού, τα μέλη της συμμορίας έφυγαν από το σπίτι με το ίδιο όχημα και έπεσαν σε ενέδρα στο δρόμο.

Γκιουλενιστές «βλέπει» ο τουρκικός Τύπος

Όπως είχε γράψει νωρίτερα η Μαρία Ζαχαράκη στο ethnos.gr, ο τουρκικός Τύπος βλέπει ίχνη του FETO στη μαφιόζικη εκτέλεση.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο 32χρονος Σουλεϊμάν Νταλγκίτς, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που τράβηξε τη φωτογραφία των 6 λίγο πριν από τη δολοφονία τους και συνελήφθη από την Ελληνική αστυνομία την ώρα που προσπαθούσε να αναχωρήσει για Λέσβο, πιστεύεται ότι ήταν πρώην αστυνομικός και είχε απολυθεί από τη δουλειά του, επειδή ήταν μέλος της οργάνωσης των γκιουλενιστών FETO.

αεροδρόμιοειδήσεις τώραΑρτέμιδαΛούτσασύλληψηΤουρκία