Ελλάδα|10.12.2023 11:39

Τρεις συλλήψεις για επεισόδια ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Newsroom

Σε 20 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival οι συλληφθέντες είναι  δύο άτομα που κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών και ένας αλλοδαπό που διέμενε παράνομα στη χώρα.

Τι συνέβη 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 11 το βράδυ. Δυνάμεις των ΜΑΤ, είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από το Πανεπιστήμιο με αφορμή το πάρτι, που διοργανωνόταν.

Η παρουσία της Αστυνομίας στάθηκε αφορμή για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Οι συγκεντρωθέντες πορεύτηκαν προς το πανεπιστήμιο, όπου και σημειώθηκε η ένταση.

Δυο ομάδες αντιεξουσιαστών, η μια από το εσωτερικό του ΑΠΘ και η δεύτερη από την οδό Εθνικής Αμύνης, προσέγγισαν τις διμοιρίες που είχαν αναπτυχθεί στην είσοδο της πλατείας Χημείου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, έχοντας εντολή να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από το σημείο, προέβησαν σε χρήση χειρομβοβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Κατά την αποχώρησή τους κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες προς τους άντρες των ΜΑΤ.

Η ένταση μεταφέρθηκε στη συνέχεια και στην περιοχή της Ροτόντας με ομάδες ατόμων να πυρπολούν κάδους επί της οδού Αρμενοπούλου.

ειδήσεις τώραΜΑΤεπεισόδιαΑΠΘΘεσσαλονίκη