Ελλάδα | 10.12.2023 19:29

Ρέντης: Κοντά στον οργανωτή των επεισοδίων οι Αρχές - Το «σύνθημα» για να ξεκινήσει η δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών

Newsroom

Ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο φαίνεται να αποκάλυψε ο 18χρονος οπαδός που συνελήφθη για την επίθεση κατά του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, κεντρικό ρόλο φέρεται να έχει ο λεγόμενος ως «καθοδηγητής».

Υπήρχε «γραμμή» μία ημέρα πριν τον αγώνα

Οι πληροφορίες από την κατάθεση του 18χρονου δείχνουν ότι ήταν αυτός ο οποίος βρισκόταν στην κερκίδα και έδωσε την εντολή για να βγουν έξω οι χούλιγκαν προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς, ενώ τους προμήθευσε και με τα πολεμοφόδια.

Οι αστυνομικοί στηρίζουν το γεγονός ότι επρόκειτο για μία πολύ καλά σχεδιασμένη επίθεση, καθώς όπως είπε ο 18χρονος υπήρχε η λεγόμενη «γραμμή» από την προηγούμενη ημέρα για παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων στο γήπεδο προκειμένου να γίνουν επεισόδια με τους αστυνομικούς.

Ο «καθοδηγητής» έδωσε το σύνθημα

Σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, ο «καθοδηγητής», είπε στους οπαδούς ότι θα λάβουν από αυτόν το σύνθημα για την επίθεση. Το σύνθημα ήταν ότι ο ίδιος ο «καθοδηγητής» θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, μετά θα έπρεπε να ακολουθήσει και η επίθεση των υπόλοιπων.

Αναφορικά με τον οργανωτή της επίθεσης, οι Αρχές έχουν προχωρήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 35 έως 40 ετών με συχνή παρουσία στις εξέδρες των γηπέδων και είναι οργανωτής των επεισοδίων. Την ημέρα εκείνη φορούσε σκούφο τύπου full face που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του, ωστόσο υπήρχαν άτομα που έχουν δει το πρόσωπό του.

Την ίδια ώρα, η έρευνα εστιάζει και στους υπόλοιπους οπαδούς που πέταξαν φωτοβολίδες και μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Ποινική δίωξη στον 18χρονο

Παράλληλα, βαρύτατες είναι οι κατηγορίες σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο

Ρέντηςχούλιγκανεπεισόδιαειδήσεις τώρα