Ελλάδα|15.12.2023 18:37

Εκλάπησαν φωτοβολίδες από σκάφη πριν τα επεισόδια στου Ρέντη: Τα νέα στοιχεία

Newsroom

Έρευνες για τη σύνδεση των επεισοδίων στου Ρέντη με πλιάτσικο σε σκάφη στις Τζιτζιφιές από όπου εκλάπησαν μόνο ναυτικές φωτοβολίδες, βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τρεις διαφορετικές ληστείες στην ίδια μαρίνα, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν τα επεισόδια στου Ρέντη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τα νέα στοιχεία των Εγκληματολογικών

Παράλληλα, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν γίνει αρκετές ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με αριθμό ατόμων που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες από τα επεισόδια του Ρέντη.

«Υπάρχει πλήθος στοιχείων τα οποία έχουν συλλέξει τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γύρω από το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Για τον ανήλικο αδελφό του 18χρονου ήδη προφυλακισθέντα και καθ’ ομολογία δράστη, προέκυψε ταυτοποίηση, από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα σε υπόλειμμα στελέχους εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, που τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό και τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα, προέκυψαν θετικά αποτελέσματα πυρίτιδας και για το 26χρονο μάνατζερ τράπερ που είχε αρνηθεί πως συμμετείχε στα επεισόδια και εκτός της ενεργής εμπλοκής του με τα επεισόδια εξετάζεται και ο ειδικός του ρόλος από τις Αρχές, όπως και τυχόν άλλων, αφού η πεποίθηση τους είναι ότι τον ρόλο του καθοδηγητή ενδεχομένως να τον είχαν πάνω από ένα άτομα.

Από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει και άλλα αποτελέσματα από αντικείμενα που κατασχέθηκαν στον χώρο και γίνεται διασταύρωση με ρούχα που έχουν κατασχεθεί και τα δείγματα των προσαχθέντων για να προκύψουν ρόλοι ατόμων και βαθμός εμπλοκής.

επεισόδιαοπαδική βίαφωτοβολίδαΡέντηςειδήσεις τώραΡέντηληστεία