Ελλάδα|24.12.2023 09:17

Καλύβια: Οι καταθέσεις της μητέρας και του αδερφού του 16χρονου «κλειδί» στην υπόθεση - Εν αναμονή της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου

Newsroom

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται πια τα φονικά όπλα που χρησιμοποίησε ο 16χρονος στα Καλύβια, προκειμένου να αφαιρέσει τη ζωή του 71χρονου πατέρα του.

Ο ανήλικος, χρησιμοποιώντας δύο μαχαίρια, έκοψε το νήμα της ζωής του ηλικιωμένου που, σύμφωνα με τον καθ' ομολογία δράστη, κακοποιούσε επί χρόνια τον ίδιο, τη μητέρα και τον αδερφό του. Όπως κατέθεσε ο ίδιος ο συλληφθείς, βρισκόταν εν βρασμώ.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος ο 16χρονος αλλά και η μητέρα του, που είχε χωρίσει με το θύμα, ο τελευταίος ήταν βίαιος απέναντί τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πριν από την αιματηρή επίθεση, ένα τηλεφώνημα που έκανε ο πατέρας στον γιο του, φαίνεται ότι ήταν εκείνο που όπλισε τα χέρια του ανήλικου. Πέρυσι, η μητέρα και ο 19χρονος αδερφός του κατηγορούμενου είχαν φύγει από το σπίτι τους, και διέμεναν μαζί, αλλού. Ο ανήλικος διέμενε με τον πατέρα του. Τον μαχαίρωσε αφότου πήρε την απόφαση να τον σκοτώσει, στήνοντάς του ενέδρα και αιφνιδιάζοντας τον.

Ο 71χρονος, κατά τη διάρκεια της επίθεσης και έχοντας δεχθεί δεκάδες μαχαιριές, ξέφυγε κάποια στιγμή από τα χέρια του παιδιού και άρχισε να τρέχει αιμόφυρτος για να του ξεφύγει. Σωριάστηκε στην πυλωτή της μονοκατοικίας μέσα σε μία λίμνη αίματος, έχοντας δεχθεί αλλεπάλληλες μαχαιριές. Εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή.

Εναντίον του 16χρονου, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το παιδί πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη (27/12).

«Κλειδί» οι καταθέσεις της μητέρας και του 19χρονου

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σημείωσε πως, «το θύμα είχε άκρως κακοποιητική, λεκτική και πρακτική, συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και τη γυναίκα του. Αυτό καταδεικνύεται από μαρτυρίες». Όπως είπε στο Mega, «υπήρχε μεγάλη λεκτική αντιπαράθεση, ήρθαν στα χέρια. Το παιδί, πριν το έγκλημα, το είχε σκεφτεί αρκετά καλά. Είχε σκεφτεί πως πρέπει να τελειώνει πια με αυτήν την κατάσταση γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πήγαινε άλλο».

«Σημαντικό στην υπόθεση είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που θα δώσει άπλετο φως στην υπόθεση. Τώρα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, είναι πρώιμο το στάδιο για να μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε», τόνισε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Σχετικά με την ποινική μεταχείριση του δράστη, η ίδια υπογράμμισε πως, «είναι ανθρωποκτονία εκ δούλου με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος δεν έφυγε από το σημείο, δεν προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, κατευθείαν ομολόγησε το τι έπραξε. Ρόλο θα παίξει και η κατάθεση της μητέρας και του αδερφού. Να περιμένουνε και να δούμε στην εξέλιξη της υπόθεσης το τι μπορεί να βγει». Όπως προσθεσε, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι το θύμα κακοποιούσε την οικογένειά του, μπορεί ο 16χρονος να λάβειελαφρυντικά. «Όλα τα στοιχεία θα αποτελέσουν τη δικογραφία. Υπάρχει το στοιχείο του βρασμού, είναι σημαντικό γεγονός το αν τελικά βρισκόταν», κατέληξε.

ανήλικοςειδήσεις τώραπατέραςΚαλύβιαδολοφονία