Ελλάδα|15.02.2024 22:05

Ασημόγλαρος εθεάθη να πετά στον ουρανό μπλεγμένος σε πλαστική σακούλα

Newsroom

Οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι φανερές στις θάλασσες και στους ωκεανούς. Τα πλαστικά απόβλητα μολύνουν όλο και περισσότερο τους ωκεανούς και σύμφωνα με έρευνες έως το 2050 οι θάλασσες θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά απόβλητα απ’ ό,τι ψάρια

Χαρακτηριστική η φωτογραφία του Μάρκος Χουζούρη από το πρακτορείο Eurokinissi, ο οποίος απαθανάτισε έναν ασημόγλαρο, ο οποίος πετούσε μπλεγμένος με μία κόκκινη πλαστική σακούλα.

Η σακούλα είχε πιαστεί στον λαιμό του ασημόγλαρου με τρόπο τέτοιο, ώστε να είναι δύσκολο να απαλλαχθεί.

Τι είναι ο ασημόγλαρος

Ο ασημόγλαρος είναι ένας μεγάλος γλάρος (μήκους 66 εκ.) από τους πιο διαδεδομένους γλάρους των ακτών της Δυτικής Ευρώπης που κάποτε αφθονούσε.

Αναπαράγεται σε όλη την Βόρεια Ευρώπη, την Δυτική Ευρώπη, την Κεντρική Ευρώπη, την Ανατολική Ευρώπη, την Σκανδιναβία και τα Βαλτικά κράτη.

Κάποιοι ασημόγλαροι ιδίως εκείνοι που κατοικούν σε ψυχρότερες περιοχές, μεταναστεύουν νοτιότερα το χειμώνα, αλλά πολλοί είναι μόνιμοι κάτοικοι, π.χ. στα Βρετανικά Νησιά, την Ισλανδία ή στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας. Οι ασημόγλαροι είναι επίσης άφθονοι στις χωματερές και κάποιοι έχουν προσαρμοστεί στην ζωή της πόλης.

ρύπανσηειδήσεις τώραπλαστικά απορρίμματαθάλασσαπλαστικά