Ελλάδα|05.03.2024 08:45

Θεσσαλονίκη: «Το θεωρώ εργαλειοποίηση» - Τι λέει ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ για το περιστατικό με τον ασθενή στις καρέκλες

Newsroom

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκάλεσε η φωτογραφία, που απεικονίζει ασθενή, ξαπλωμένο, σε καρέκλες του Θεαγένειου Νοσοκομείου, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ανάνηψης από μέθη.

Τη φωτογραφία είχε δημοσιοποιήσει ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Τζιλβές, με συναδέλφους του να κάνουν λόγο για χρόνιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο τμήμα.

«Είναι μια εικόνα που μας θλίβει»

Για το θέμα μίλησε στο MEGA ο διοικητής 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης ο οποίος έκανε λόγο για εργαλειοποίηση. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι μια εικόνα που μας θλίβει, όλα θα φανούν και όλα θα βγουν στο φως. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος του συστήματος υγείας να βγάζει κάτι τέτοιο, για μένα είναι εργαλειοποίηση».

Και συνεχίζει ο κ. Τσαλικάκης τονίζοντας: «Υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια, αυτό μπορώ να το πω. Ακόμα και να μην υπήρχε ένα διαθέσιμο κρεβάτι, υπάρχουν τα φορεία, υπάρχουν τρόποι. (…) Δίπλα ακριβώς είναι η χειρουργική κλινική. Υπήρχαν 16 άδεια κρεβάτια, ακόμα και να μην υπήρχε χώρος ανάνηψης ή να ήταν κατειλημμένος, θα μπορούσε να ζητηθεί ένα κρεβάτι».

H παρέμβαση Γεωργιάδη 

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την Κυριακή (3/3) με ανάρτησή του, δήλωσε ότι διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το περιστατικό στο Θεαγένειο, με την εικόνα με ασθενή που φέρεται να είναι ξαπλωμένος σε καρέκλες σε διάδρομο νοσοκομείου.

Παράλληλα, υπογράμμισε σε αυστηρούς τόνους πως υπήρχαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή.

«Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Το περιστατικό που οδήγησε στην ΕΔΕ

Ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Θεαγένειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, δημοσίευσε στο Facebook, μία φωτογραφία ασθενούς να είναι ξαπλωμένος στις καρέκλες της αίθουσας αναμονής μετά από την ενδοσκόπηση, μέχρι να συνέλθει από τη μέθη, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα ανάνηψης.

Τη σχετική φωτογραφία συνόδευε η παρακάτω λεζάντα: «Ζητούμε συγνώμη από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης” Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα».

καταγγελίανοσοκομείοΆδωνις Γεωργιάδηςειδήσειςειδήσεις τώρα