Ελλάδα|03.04.2019 20:23

Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή

Newsroom

Πλήθος συγγενών, φίλων, συναδέλφων και πολιτικών, λέει το τελευταίο «αντίο» αυτή την ώρα στον Βασίλη Λυριτζή,  στην πολιτική του κηδεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Βασίλης Λυριτζής πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 62 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Βασίλη Λυριτζή, εξέφρασαν η πολιτική ηγεσία της χώρας και ο δημοσιογραφικός κόσμος.Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Στο Α' Νεκροταφείο έχουν ήδη φτάσει μεταξύ άλλων ο συνοδοιπόρος του στη δημοσιογραφία επί χρόνια Δημήτρης Οικονόμου, ο αρχισυντάκτης τους Στρατής Τριλίκης, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης- παλιοί συνάδελφοί του και οι δύο από την εποχή του Flash 96- αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος. 

Η δηµοσιογραφία και το «Εθνος», στο οποίο ο Βασίλης Λυριτζής αρθρογραφούσε από την αρχή της επανακυκλοφορίας του µέχρι τις 6 Μαρτίου, οπότε και αποσύρθηκε για να παλέψει µε τον καρκίνο, αποχαιρετούν έναν συνάδελφο από εκείνους που τίµησαν αυτό το επάγγελµα, µε την αξιοπρέπεια, το ήθος και τη στάση ζωής τους.

Μαζί µε την εκτίµηση της ευσυνειδησίας και την αναγνώριση της αρτιότητάς του, το «Εθνος» και οι συνάδελφοί του εκφράζουν θερµά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ελένη Αντωνιάδη και τα δυο τους παιδιά, Μαριλένα και ∆ηµήτρη. Αλλά επίσης και στον αδελφικό του φίλο και συνάδελφο Δηµήτρη Οικονόµου, µε τον οποίο ο Λυριτζής συνέδεσε µεγάλο τµήµα της επαγγελµατικής του ζωής και ακόµα µεγαλύτερο κοµµάτι της προσωπικής του, καθώς ήταν κουµπάροι.

Βασίλης Λυριτζήςκηδεία