Ελλάδα|05.04.2019 08:38

Δολοφονία Μακρή: «Εύχομαι τα χειρότερα σε αυτόν τον άνθρωπο» λέει η Καρύδα

Newsroom

Δύο επαγγελματίες εκτελεστές που αναλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου από το εξωτερικό είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι δολοφόνοι του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ήδη ένα 30χρονος Βούλγαρος, ο οποίος συνελήφθη χθες στα νότια προάστια έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη, καθώς προσπάθησε να εμβολίσει το αυτοκίνητο των αστυνομικών.

Το βίντεο της δολοφονίας που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δείχνει τον δολοφόνο να πλησιάζει το αυτοκίνητο του Γιάννη Μακρή και να πυροβολεί τέσσερις φορές. Πέντε μήνες μετά ένας 30χρονος από τη Βουλγαρία συνελήφθη έξω από ένα ξενοδοχείο στη Γλυφάδα ως ο δολοφόνος του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία. Η σύζυγος του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα δηλώνει χαρούμενη από τη σύλληψη του δράστη. «Χαίρομαι πάρα πολύ που τον έχουν πιάσει, εύχομαι το χειρότερο γι αυτόν τον άνθρωπο».  

Το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έψαχνε για μήνες στοιχεία που θα την οδηγούσαν στον δράστη. Τελικά έφτασαν στα ίχνη του χθες τα ξημερώματα (3/ 4). Τον εντόπισαν κοντά στο σημείο όπου είχε διαπράξει τη δολοφονία. Η σύλληψη δεν ήταν εύκολη υπόθεση, οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει τον δράστη που βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και  εμβόλισε το συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OpenTV οι δύο επαγγελματίες δολοφόνοι ήρθαν στην Ελλάδα για να εκτελέσουν το συμβόλαιο δολοφονίας του Γιάννη Μακρή και στη συνέχεια επέστρεψαν στην πατρίδα τους.Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του 35χρονου αδερφού του συλληφθέντος, που ήταν το δεύτερο άτομο που πήρε μέρος στη δολοφονία, καθώς περίμενε τον εκτελεστή σε κοντινό αυτοκίνητο για να φύγουν μαζί σε άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις αρχές ο συλληφθέντας είναι «σκληρός κακοποιός» και «επαγγελματίας εκτελεστής» που δεν μιλά για το συμβόλαιο θανάτου. Την ώρα που συνελήφθη βρέθηκε πάνω του ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης. Είναι ακόμα γνωστό στις αρχές πως μένει μόνιμα στο εξωτερικό, ενώ όταν συνελήφθη δεν οπλοφορούσε.

Η ΕΛ.ΑΣ γνωρίζει πως οι δράστες βρέθηκαν στη χώρα μας δύο εβδομάδες πριν τη δολοφονία και παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις του επιχειρηματία. Είναι επίσης βέβαιο πως και οι δύο βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας. Οι αρχές έχουν μάλιστα στα χέρια τους τα κινητά τηλέφωνα μιας χρήσεως που χρησιμοποίησαν οι δυο δράστες πριν τα πετάξουν.

Τα δύο αδέρφια έφτασαν στη χώρα μας χθες (¾)  και η αστυνομία υποψιάζεται πως είχαν ακόμα ένα συμβόλαιο θανάτου να εκπληρώσουν. Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο για να συνδέσουν τη δολοφονία του Μακρή με την ανατίναξη του αυτοκινήτου και τον τραυματισμό του Λιβανέζου που συνέβη πριν από μερικές μέρες στη Γλυφάδα.

Πως έγινε η σύλληψη

Οι αρχές εντόπισαν το ξενοδοχείο που θα διέμενε ο 30χρονος άνδρας στα νότια προάστια και έστησαν ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης. Όταν ο ύποπτος βγήκε από το ξενοδοχείο, κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ του ξενοδοχείου, οι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ωστόσο ο 30 χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του επιτάχυνε και στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Η προσπάθεια του δράστη όμως να αντισταθεί δεν σταμάτησε εκεί, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητό του. Χωρίς να τραυματιστεί κανείς οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος, του φόρεσαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο περιπολικό, το οποίο τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο τμήμα ανθροποκτονιών.

Η δικηγόρος του κατηγορούμενου υποστηρίζει πως ο πελάτης της «δεν έχει διαπράξει το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Σήμερα (4/4) λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας και προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (8/4)  στις 10:30 το πρωί».

ΕΛ.ΑΣ.Γιάννης ΜακρήςΒικτώρια Καρύδα