Ελλάδα|05.04.2019 09:46

Μια 14χρονη ηρωίδα: Πώς έσωσε την αδερφή της από βέβαιο πνιγμό (vid)

Newsroom

Τη μικρότερη αδερφή της από βέβαιο πνιγμό έσωσε η 14χρονη Νεφέλη. Όπως εξήγησε η ανήλικη μαθήτρια, μιλώντας στο Star, η ίδια γύρισε από το σχολείο και πήγε στο δώματιό της για να συνεχίσει το διάβασμα. Ξαφνικά, άκουσε φωνές στο σπίτι. Στην αρχή, όπως περιγράφει η μαθήτρια, νόμιζε ότι τα αδέρφια της έπαιζαν και δεν έδωσε σημασία. Οι φωνές όμως άρχισαν να δυναμώνουν. Τότε κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε. Γι' αυτό βγήκε από το δωμάτιό της και πήγε στον κήπο του σπιτιού. Εκεί είδε τη 10χρονη αδερφή της, Δανάη, να έχει πέσει στην πισίνα και να μην αναπνέει. 

Χωρίς να χάσει χρόνο, η 14χρονη την έβγαλε από την πισίνα και άρχισε να κάνει πιέσεις στο στήθος της αδερφής της, προκειμένου να μπορέσει να αναπνεύσει. Της έδωσε και το φιλί της ζωής. Ευτυχώς, τα κατάφερε και η μικρή επανήλθε. Κάποια ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβει.

Η Νεφέλη διδάχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο της από το πρόγραμμα «Kids Save Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές» και οι γνώσεις που απέκτησε, της φάνηκαν αρκετά χρήσιμες.

Το Kids Save Lives είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του από το 2010. Μέχρι σήμερα έχει μπει σε περισσότερα από 300 σχολεία όλης της χώρας, έχει εκπαιδεύσει περίπου 30.000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και 12.000 φοιτητές.

πνιγμόςΕΚΑΒ