Ελλάδα|07.04.2024 18:41

Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα εισαγγελέα για την απόπειρα αυτοκτονίας του γυναικοκτόνου

Newsroom

Έρευνα αναμένεται να γίνει για την απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής Γρίβα μέσα στο κελί του στην ειδική πτέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη κατέληξε ότι ο 39χρονος δεν χρήζει νοσηλείας, έτσι μεταφέρθηκε σε ειδικό κελί.

Στο κελί αυτό βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο με παρόμοιο προφίλ και στη συγκεκριμένη πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό υπάλληλο ανά 10 έως 20 λεπτά.

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα πέρασε δεσμοφύλακας διαπιστώνοντας ότι ο 39χρονος είχε πάει στην τουαλέτα που είναι μέσα στο κελί. Επιστρέφοντας πάλι μετά από 10 λεπτά ο δεσμοφύλακας, δεν τον είδε στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού βλέποντάς τον στο πάτωμα, αναίσθητο.

Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 39χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με γάζες που είχε τυλιγμένο στο λαιμό του από τον προηγούμενο τραυματισμό του.

Τελικά από το σφίξιμο του βρόγχου διακόπηκε η ροή του αίματος και το οξυγόνο και έτσι έχασε τις αισθήσεις του. Για το περιστατικό είχε διαταχθεί έρευνα και από τον εισαγγελέα των φυλακών.

Συνεχίζεται η ΕΔΕ στην ΕΛ. ΑΣ.

Την ίδια ώρα συνεχίζει η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν στο αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, ενώ οι αξιωματικοί που εμπλέκονται μετά από πενθήμερη προθεσμία που πήραν καλούνται σε καταθέσεις.

Αυτό που φαίνεται από την ως τώρα διαδικασία είναι ότι ο διοικητής του τμήματος Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημερωθεί από τον αξιωματικό υπηρεσίας και άρα δεν είχε άμεση ευθύνη.

Είχε ενημερωθεί η Υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής εκείνη την νύχτα, η οποία φαίνεται να έχει και την βαρύτερη ευθύνη εκ της θέσεώς της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΔΕ μπορεί να ολοκληρωθεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς όμως ακόμα να είναι απολύτως σίγουρο, καθώς ενδεχομένως να κληθούν και άλλοι αξιωματικοί να καταθέσουν ή να υποστηρίξουν εμπλεκόμενοι να χρειαστούν και συμπληρωματικές καταθέσεις. Πάντως, η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

γυναικοκτονίαΆγιοι Ανάργυροιειδήσεις τώραδολοφονία