Ελλάδα|07.11.2018 09:14

Κινητοποίηση για την κηδεία του Κατσίφα-5 πούλμαν από Αθήνα

Newsroom

Χθες αργά το απόγευµα οι αλβανικές Αρχές κάλεσαν την οικογένειά του να παραλάβει από την ιατροδικαστική υπηρεσία των Τιράνων τη σορό του 35χρονου προκειµένου να γίνει η κηδεία.

«Εχουµε επικοινωνήσει µε την οικογένεια, η οποία και δεσµεύτηκε πως όταν της παραδοθεί η σορός, θα δώσει χρόνο για την τελετή της κηδείας και την ταφή του Κωνσταντίνου, ώστε να προλάβουµε να πάµε να τον αποχαιρετήσουµε, εµείς οι φίλοι και συγχωριανοί του.

Από την Αθήνα θα αναχωρήσουν σίγουρα 5 λεωφορεία και αρκετοί άλλοι θα µεταβούν µε τα αυτοκίνητά τους» δήλωσε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατινών, Νίκος Γκαζίκας.

Κινητοποίηση γίνεται και από οµογενειακά σωµατεία της Θεσσαλονίκης προκειµένου να µισθωθεί ένα λεωφορείο, ενώ αρκετοί οµογενείς από τα Ιωάννινα αναµένεται να παραβρεθούν στην κηδεία και να φτάσουν στους Βουλιαράτες µε τα δικά τους ΙΧ.

Πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δηµοσιότητας έλεγαν ότι στο θέµα παρενέβη ο ίδιος ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος και ζήτησε από την Εισαγγελία Βαρέων Εγκληµάτων στα Τίρανα να επισπεύσει τις διαδικασίες για την παράδοση της σορού.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η παρέµβαση έγινε έπειτα από επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του Κόµµατος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων (ΚΕΑΔ) και µέλος του αλβανικού κοινοβουλίου, Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος ανέδειξε την ανθρωπιστική διάσταση του θέµατος. Ολη την ηµέρα χθες αναµενόταν η υπογραφή του πρωτοκόλλου αποδέσµευσης από την προϊσταµένη της Εισαγγελίας, Ντονίκα Πρέλια, προκειµένου να φύγει η σορός από το νεκροτοµείο Τιράνων.

Εξάλλου, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν.Λευκάδας, ανακοινώνει την πρόθεση να ναυλώσει οχήματα (λεωφορεία) για τη μεταφορά όσων επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Κωνσταντίνος Κατσίφας