Ελλάδα|12.05.2024 23:00

Ραφήνα: «Δεν ήξερες αν θα βγεις ζωντανός» - Τι λένε μάνα και κόρη που έπεσαν θύματα άγριας ληστείας

Newsroom

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν δύο γυναίκες το βράδυ του Σαββάτου (11/5) στη Ραφήνα όπου δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι τους, τις τραυμάτισαν και τις λήστεψαν.

Οι δύο δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα σε διώροφο κτίριο, όπου με χρήση αντικειμένου και απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ακινητοποιήσαν τις ένοικους, μια 93χρονη και την 67χρονη κόρη της.

Αφού τις τραυμάτισαν ελαφρά στο χέρι και στο κεφάλι αντίστοιχα, και αφαίρεσαν τιμαλφή άγνωστης αξίας και άγνωστο χρηματικό ποσό.

Νύχτα απόλυτου τρόμου

«Μπήκανε τροχάδην, ο ένας άρπαξε την μητέρα μου ο άλλος εμένα και μας πέταξαν στο σαλόνι σαν τσουβάλια. Από τον φόβο της φώναζε και προκειμένου να μην φωνάζει την χτύπησαν στο πρόσωπο. Της είχαν κλείσει το στόμα με την παλάμη του ο ένας. Είχαν και όπλο είχαν και μαχαίρι αλλά την μητέρα μου την χτύπησαν με γροθιές με κλωτσιές, την κλωτσούσαν στα πλευρά. Κάποια στιγμή είχαν βγάλει και κάτι για να μας δέσουν», λέει η 67χρονη.

Και προσθέτει στη συνέχεια: «Εμένα μου έσπασαν ένα δάχτυλο. Πιο πολύ αγωνία ήταν που δεν ήξερες πως θα καταλήξει όλο αυτό αν θα βγεις ζωντανός η αν θα σε σκοτώσουνε. Δεν ξέραμε πως θα καταλήξουμε ήταν παρά πολύ επιθετικοί πάρα πολύ βίαιοι», προσθέτει.

Στο νοσοκομείο τα θύματα

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ενώ η ηλικιωμένη εξακολουθεί να νοσηλεύεται τραυματισμένη στο κεφάλι. Οι κακοποιοί κατάφεραν και απέσπασαν χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα και διέφυγαν με συνεργό που τους περίμενε. Όπως λέει γείτονας, δεν είναι η πρώτη φορά που ληστές χτυπούν στη γειτονιά. Μάλιστα, κάποιοι παρατήρησαν κάποιες μέρες πριν μια άγνωστη μοτοσικλέτα να εποπτεύει τον χώρο.

νοσοκομείοειδήσειςληστείαΡαφήναειδήσεις τώρα