Ελλάδα|16.05.2024 17:43

Δίκη σκηνοθέτη Κωστόπουλου για βιασμό: Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζήτησε ο Εισαγγελέας

Newsroom

Να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών ο σκηνοθέτης του «Σασμού» Κώστας Κωστόπουλος, ζητά ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σημειώνοντας πως όσα υποστηρίζει η Έλενα Αθανασοπούλου ότι συνέβησαν το 2010, δεν αντέχουν στην κοινή λογική.

Η εισαγγελική πρόταση

«Σεβαστό το επιχείρημα της ότι ήταν στην αρχή της καριέρας της, ότι προερχόταν από αξιοσέβαστη οικογένεια και ότι θα ήταν μη αρεστή ως στιγματισμένη. Θα προσέδιδε άλλη βαρύτητα στην καταγγελία της η άμεση χρονικά καταγγελία, ο ορισμός ενός ιατροδικαστή να δει αν υπάρχουν σημάδια άσκησης βίας, να εξεταστεί το αλκοόλ στο αίμα της, το οποίο θα μπορούσε να πράξει και ιδιωτικά, στο γυναικολόγο της ας πούμε. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται εδώ με κατηγορητήριο ότι χρησιμοποίησε χημικές ουσίες, που θα μπορούσαν εν δυνάμει να οδηγήσουν και στο θάνατο της».

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο εισαγγελικός λειτουργός υπογράμμισε πως δεν υπήρξε κάποιος μάρτυρας που να περιέγραψε έστω την κατάσταση της καταγγέλλουσας μετά το συμβάν, ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορώ να δεχτώ την χημική ουσία γιατί αυτή θα οδηγούσε σε καταστολή, ενώ μετά πήγε σε άλλο κλαμπ. Αποκλείω και την ολική μέθη. Δεν αποκλείεται η μερική μέθη, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με την περιγραφή της παθούσας ότι λυποθύμησε». 

Κατά τον εισαγγελέα, ο δράστης δε θα διακινδύνευε τη φήμη του σε κάποιο μπαρ δημοφιλές και θα σταματούσε στην πορεία την πράξη. «Υποτίθεται ότι ο σκοπός της μέθης ήταν να ολοκληρώσει. Γιατί δεν ολοκλήρωσε; Γιατί σταμάτησε ο κατηγορούμενος; Πάνω στη βιολογική στιγμή κι όμως σταμάτησε. Το θύμα μετά τι του λέει αυτού του καθάρματος; Φεύγει; Τρέχει; Του λέει «να πάω στο Ακρωτήρι!».

σκηνοθέτηςειδήσεις τώρακαταγγελία