Ελλάδα|16.05.2024 21:35

Βραυρώνα: Προθανάτια σημάδια στον λαιμό έφερε το βρέφος - Εν αναμονή των ιστολογικών

Newsroom

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το βρέφος που πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια στη Βραυρώνα.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία το βρέφος, εκτός από χτυπήματα στο κεφάλι, έφερε και προθανάτια πλήγματα στην περιοχή του λαιμού.

Τα μεταθανάτια χτυπήματα εντοπίζονται στο κεφάλι του βρέφους, κατά τη διάρκεια της σύνθλιψης στο απορριμματοφόρο και τα στοιχεία δείχνουν πως πιθανότατα το βρέφος πετάχτηκε ζωντανό στον κάδο απορριμμάτων.

Απαντήσεις ωστόσο αναμένεται να δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα φωτίσουν το παραπάνω στοιχείο και θα διευκρινιστεί το ενδεχόμενο οι γονείς να επιχείρησαν να προκαλέσουν ασφυξία στο βρέφος.

Στη φυλακή οι γονείς του βρέφους

Σε προσωρινή κράτηση τέθηκαν και οι δυο γονείς, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του νεογέννητου βρέφους τους.

Οι δυο κατηγορούμενοι, βρέθηκαν ενώπιον του τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Τι υποστήριξαν οι γονείς του βρέφους

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η μητέρα του βρέφους φέρεται να υποστήριξε πως αμέσως μετά τη γέννα λιποθύμησε  και όταν ξύπνησε το μωρό ήταν άσφυγμο και μελανιασμένο. Υπέθεσε πως ήταν νεκρό και αποφάσισε να πετάξει το παιδί σε κάδο σκουπιδιών από «απελπισία», όπως φέρεται να είπε.

Η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη και αιτήθηκε να μην προφυλακιστεί αφού πρέπει να εργάζεται για να στέλνει χρήματα στο ανήλικο παιδί της στο Νεπάλ.

Ο σύντροφος της αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την ώρα που η γυναίκα γεννούσε το μωρό, ενώ ανάφερε πως έμαθε τι είχε κάνει όταν βρίσκονταν μέσα στο ταξί προς το νοσοκομείο με την 24χρονη.

βρέφοςεξετάσειςΒραυρώναειδήσειςειδήσεις τώρα