Ελλάδα|17.05.2024 11:50

Μενίδι: Καταγγελία πως ο δράστης της γυναικοκτονίας «ήταν για ώρες δίπλα από τον τόπο του εγκλήματος»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Νεκρή γυναίκα στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)
Νεκρή γυναίκα στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)
Γυναικοκτονία στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)
Νεκρή γυναίκα στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)
Νεκρή γυναίκα στο Μενίδι/ INTIME (GALLERY)

Κάτοικος του Μενιδίου περιέγραψε καρέ - καρέ τις στιγμές μετά τη γυναικοκτονία της 40χρονης. Η μάρτυρας βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος από την πρώτη στιγμή και, μάλιστα, ήταν κοντά στην κόρη του θύματος, τη στιγμή που το έφηβο κορίτσι πληροφορήθηκε ότι η μητέρα του ήταν η γυναίκα που είχε δολοφονηθεί στο πεζοδρόμιο.

«Ήμουν από νωρίς εκεί, παρατηρούσα τι γίνεται. Ήρθε το κοριτσάκι, ζητούσε να πλησιάσει για να δει αν είναι η μητέρα της η δολοφονημένη γυναίκα. Οι αστυνομικοί δεν την άφηναν, της είπαν αν έχει κάποια φωτογραφία της μαζί της για να τους δείξει. Τους έδειξε μια φωτογραφία της 40χρονης και τους είπε ότι είχε κάνει ανταύγειες πρόσφατα στα μαλλιά της και της απάντησαν ότι όντως αυτή ήταν η μαμά της», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 η γυναίκα.

Όπως πρόσθεσε, «μετά πήρε ένα τηλέφωνο, πιθανολογώ ότι μίλησε με τον αδελφό της και είπε "σκότωσαν τη μαμά μας" και αμέσως μετά είπε "ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά"».

«Ο δράστης βρισκόταν δίπλα από τον τόπο του εγκλήματος για ώρες»

Η γυναίκα δήλωσε επίσης πως μέχρι αργά το πρωί και σχεδόν μέχρι να τελειώσει η επιτόπια έρευνα των Αρχών και να απομακρυνθεί η σορός της 40χρονης, ο δράστης, που συνελήφθη πολλές ώρες αργότερα στη Φυλή, βρισκόταν δίπλα από τον τόπο του εγκλήματος, ένα στενό κάτω από εκείνο που βρισκόταν νεκρή η εν διαστάσει σύζυγός του και παρατηρούσε τις κινήσεις αστυνομικών και δημοσιογράφων.

«Ο σύντροφός μου που δουλεύει σε οικοδομή είδε τον δράστη να βρίσκεται σε μικρή απόσταση, ένα στενό κάτω από το σημείο που ήταν νεκρή η γυναίκα μέχρι τις 08:30 - 09:00 το πρωί, για ώρες δηλαδή μετά τη δολοφονία», είπε η αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα, είπε ακόμη πως «ενημερώσαμε την αστυνομία ότι ένας εύσωμος άνδρας που φέρεται αμήχανα ήταν στο από κάτω στενό και ένας αστυνομικός μου είπε ότι "όλα είναι καλά", δεν ξέρω όμως καν αν έλεγξε ή όχι».

Βίντεο - ντοκουμέντο λίγο μετά τη γυναικοκτονία 

Βίντεο - ντοκουμέντο και νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 40χρονης γυναίκας βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που παρουσίασε το Mega, φαίνεται ο ιατροδικαστής και να βρίσκεται πάνω από τη σορό της γυναίκας και το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο.

Η 40χρονη περνούσε εφιαλτικές ώρες δίπλα στον σύζυγό της για περισσότερα από 10 χρόνια. Παρά τις πολλές καταγγελίες που έκανε η άτυχη γυναίκα στις Αρχές, δεν έγινε καμία σημαντική ενέργεια για την προστασία της.

Της φώναζε «θα σε σκοτώσω» πριν 10 ημέρες

Παράλληλα, ηχητικό ντοκουμέντο λίγες ημέρες πριν τη γυναικοκτονία στο Μενίδι είδε το φως της δημοσιότητας. Στο ντοκουμέντο από κάμερα που βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης, η γυναίκα ακούγεται που τον καλεί να φύγει λέγοντάς του «Με έχεις φέρει μέχρι εδώ, τελείωνε, φύγε».

Εκείνος, αρκετά πιο ψύχραιμος ακούγεται να απαντά: «Θα σε σκοτώσω, το κατάλαβες;». Η τελευταία φορά που η γυναίκα τον κατήγγειλε ήταν στις 7 Μαΐου, όταν δήλωσε πως την ξυλοκόπησε. Ο άνδρας συνελήφθη και πήγε στον εισαγγελέα που τον παρέπεμψε να δικαστεί στο αυτόφωρο την επόμενη ημέρα. Κρατήθηκε το βράδυ της 7ης Μαΐου και στις 8 του μήνα πήγε να δικαστεί. Το δικαστήριο διέκοψε και τότε του όρισε μία ρητή δικάσιμο που ήταν η 17η Μαΐου, αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Ο 10ετής εφιάλτης δίπλα στον δράστη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN ο εφιάλτης για την 40χρονη ξεκίνησε το 2013 όπου φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Τότε οι Αρχές συνέλαβαν τον πρώην σύντροφό της και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο τηλέφωνό της είχε εγκατασταθεί και το panic button. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση συνεχόμενης ενδοοικογενειακής βίας είχε φτάσει μέχρι το γραφείο Εισαγγελέα, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο για την εγκατάσταση του «κουμπιού πανικού».

Το χρονικό των μηνύσεων

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2018 βγήκε δικαστική απόφαση που απαγόρευε στον δράστη να διαμένει μαζί με το θύμα. Παρόλα αυτά η 40χρονη φαίνεται πως του επέτρεπε να διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 η γυναίκα που δεν άντεχε άλλο την ενδοοικογενειακή βία που βίωνε κατέφυγε στις δικαστικές Αρχές καταθέτοντας νέα μήνυση για απειλή, σωματική βία και εξύβριση. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στις 7 Μαΐου του 2024 η 40χρονη υπέβαλλε νέα μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία με τον δράστη να συλλαμβάνεται. Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, το πρώτο δικαστήριο έγινε στις 8 Μαΐου και επειδή δεν προσήλθε το θύμα, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 17 Μαΐου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Ερωτηματικά δημιουργούνται για το αν θα είχε σωθεί η ζωή της 40χρονης εάν σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις ο δράστης είχε κρατηθεί από τις Αρχές. Μάλιστα από το περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι κάθε φορά προσκόμιζε τα στοιχεία με το ποινικό παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία του πρώην συντρόφου της.

Μενίδιγυναικοκτονίαδολοφονίαειδήσεις τώρα