Ελλάδα|19.05.2024 08:26

Γερμανία: Ανδρας πέταξε drone με ρωσική σημαία πάνω από την Bundestag... και συνελήφθη

Newsroom

Ένα drone από το οποίο κρεμόταν η ρωσική σημαία πέταξε για λίγα λεπτά πάνω από το κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του, Ουκρανός, φανατικός υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας.

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Tagesspiegel, Bild και Maerkischer Allgemeine, o Ιβάν Τ., 41 ετών, έστειλε το drone με τη ρωσική σημαία την 9η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων επί της ναζιστικής Γερμανίας, βιντεοσκοπούσε μάλιστα τον εαυτό του καθώς γελούσε και συνομιλούσε με περαστικούς, κάποιοι εκ των οποίων παρατηρούσαν ότι πρόκειται για «προκλητική» ενέργεια.

Γερμανία: Συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο 41χρονος

Λίγα λεπτά αργότερα, ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Bundestag, οι οποίοι κατέσχεσαν το drone, ρωσικές σημαίες και κορδέλες του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ίδιος, ο οποίος κατάγεται από την Οδησσό και έφθασε στην Γερμανία το καλοκαίρι του 2022, έχει στόχο να καταδείξει ότι υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί οι οποίοι βλέπουν τους εαυτούς τους ως μέρος του «μεγάλου ρωσικού έθνους» και υποστηρίζουν τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ρωσίαειδήσεις τώραΓερμανία