Ελλάδα|20.05.2024 15:00

Μενίδι: Προφυλακιστέος ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Newsroom

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 50χρονος που δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του στο Μενίδι μετά την απολογία του στην 28η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

Ο 50χρονος γυναικοκτόνος, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας μετανιωμένος για την πράξη του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 50χρονος, που είχε καταγγελθεί τουλάχιστον τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία από το θύμα, έστησε καρτέρι θανάτου στην 40χρονη γυναίκα και όταν την είδε την πλησίασε και άρχισε να την χτυπά με το μαχαίρι που είχε μαζί του, αφήνοντάς τη, αιμόφυρτη.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν με το πέρας της απολογίας, προσωρινά κρατούμενο τον κατηγορούμενο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Της έστησα καρτέρι και την μαχαίρωσα»

Ο 50χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης (16/5) στην περιοχή της Φυλής και ομολόγησε το έγκλημά του. 

Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί προέβη φέρεται να απάντησε πως «δεν άντεχα να βλέπω τον γκόμενο της να οδηγεί το αμάξι μου. Εγώ δούλευα και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά. Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω την γυναίκα μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει; Ήξερα την ώρα που θα φύγει από το σπίτι. Της έστησα καρτέρι και την μαχαίρωσα. Μετά πήγα σε ένα ξενοδοχείο όπου έμεινα περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια βγήκα. Ήπια μερικές μπύρες μέχρι που με εντόπισαν οι αστυνομικοί στην οικοδομή». 

Ο ανατριχιαστικός διάλογος πριν από τη γυναικοκτονία

Τον διάλογο πριν από τη γυναικοκτονία στο Μενίδι έχει φέρει στο «φως» η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN. Ο δράστης πριν σκοτώσει με το μαχαίρι την 40χρονη είχε έναν θρασύτατο διάλογο με το θύμα που συγκλονίζει.

Όπως περιγράφει στην κατάθεσή του ο δράστης: «Το μαχαίρι το είχε κρύψει στη ζακέτα μου. Μόλις την είδα της λέω “τι έγινε; Πας καλά; Πάμε επάνω στο σπίτι και μου απαντά “δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε στο σπίτι” τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι που την κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι νομίζω το άφησα εκεί πάνω της».

Τα παραπάνω δείχνουν πόσο αμετανόητος είναι ο δολοφόνος και πόσο καλά είχε οργανώσει το έγκλημα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, υπάρχει ακόμα μία κίνησή του που δείχνουν πώς είχε οργανώσει το φονικό. Ο δράστης είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο όπως αποκάλυψες στους αστυνομικούς, το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως μετά τη δολοφονία ήταν να το πετάξει, καθώς γνώριζε ότι θα μπορούσαν να τον εντοπίζουν αμέσως.

δολοφονίαειδήσεις τώραγυναικοκτονίαΜενίδι