Ελλάδα|20.05.2024 19:11

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Κάθε χρονιά αυτή η μέρα είναι γλυκιά και πικρή - Νιώθω όμορφη»

Newsroom

«Κάθε χρονιά αυτή η μέρα είναι λίγο διαφορετική, είναι και γλυκιά και πικρή, περίεργο συναίσθημα. Πικρή είναι γιατί αναλογίζομαι πόσο έχει αλλάξει η ζωή μου και γλυκιά γιατί βελτιώνεται η ζωή μου μέρα με τη μέρα. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι που μου δίνει κι εμένα κουράγιο για να συνεχίσω», τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία μια μέρα σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.

«Τα θύματα επιθέσεων με βιτριόλι που είμαστε αρκετά τα τελευταία χρόνια – όσα έχουμε επιζήσει, γιατί είμαι από τα λίγα θύματα που έχει επιζήσει – δεν βγαίνουμε να μιλάμε εύκολα. Υπάρχει φόβος κι ίσως ενοχές δεν ξέρω», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Μιλώντας για τον μακρύ δρόμο της αποκατάστασης, επεσήμανε πως η αναπηρία «είναι μια υπόθεση που θέλει διαχείριση και δουλειά διαρκείας» κι έστειλε το μήνυμα της σε όσους περνούν κάτι αντίστοιχο, λέγοντας, «αυτό που θέλω να πω δημοσίως είναι: ”δεν τα παρατάμε ποτέ, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ μέχρι την τελευταία μας αναπνοή», αυτό είναι το σημαντικό για εμένα».

«Νιώθω όμορφη»

Όσον αφορά την υγεία της σήμερα, είπε πως συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας στο μάτι της και τον λαιμό της. Ωστόσο, τόνισε πως μέσα της «αισθάνομαι όμορφη, νιώθω όμορφη».

Αναφερθείσα στη δράστιδα, που καταδικάστηκε σε 15χρόνια κάθειρξη, είπε ότι γνωρίζει πως δεν το έχει μετανιώσει και σχολίασε πως «προσπαθώ να μην εστιάζω, όχι από φόβο αλλά γιατί νιώθω ότι μου λερώνει την ψυχή. Αυτό αισθάνομαι για αυτό τον άνθρωπο».

Τέλος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε ότι έχει δημιουργήσει έναν οργανισμό για εγκαυματίες, στον όποιο θα δωρίσει όποια αποζημίωση πάρει. «Έχω δημιουργήσει έναν οργανισμό για εγκαυματίες που φέρει το όνομά μου. Δήλωσα την επιθυμία μιλώντας με τον δικηγόρο μου οποιαδήποτε αποζημίωση κι αν προκύψει να πάει όλο το ποσό στο ίδρυμα, για να βοηθηθούν κι άλλοι άνθρωποι».

Ιωάννα Παλιοσπύρουεγκαύματαεπίθεση με βιτριόλιειδήσεις τώρα