Ελλάδα|21.05.2024 12:33

Κιλκίς: Δύο ανήλικοι στη συμμορία που πήγε να ληστέψει τον κτηνοτρόφο - Πώς έγινε το φονικό

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την δολοφονική ενέργεια στην κτηνοτροφική μάντρα, στην ευρύτερη περιοχή των Μουριών του Δήμου Κιλκίς, όπου 54χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο, ο οποίος είχε πάει μαζί με συνεργούς του για να ληστέψουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής, τι ήθελαν να αφαιρέσουν από τη μάντρα οι δράστες καθώς και το αν γνώριζαν ότι ο κτηνοτρόφος βρισκόταν μέσα στην επιχείρησή του. Να σημειωθεί ότι οι δράστες διέμεναν και αυτοί στην ευρύτερη περιοχή των Μουριών Κιλκίς.

Ο 45χρονος που έχασε τη ζωή του, πήγε στην κτηνοτροφική μονάδα για να κλέψει μαζί με 38χρονο συνεργό του αλλά και δύο ανήλικους, ηλικίας 15 και 16 ετών. Ο πρώτος είναι γιος του ενός από τα δύο ενήλικα μέλη της συμμορίας των δραστών.

Πώς έγινε το φονικό

Μόλις ο 54χρονος κτηνοτρόφος αντιλήφθηκε τη συμμορία των δραστών, έβαλε με κυνηγετική καραμπίνα κατά πάνω τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 45χρονος, ο οποίος ήταν γεννημένος στη Γεωργία και έχει βεβαρημένο ποινικό παρελθόν.

Μετά τον πυροβολισμό οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους. Ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία και ξεκίνησε αναζήτηση για τον εντοπισμό των δραστών. Οι τελευταίοι εντοπίστηκαν μετά από λίγο μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, όπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Ο 38χρονος, ο 15χρονος γιος του και ο 16χρονος φίλος του συνελήφθησαν, ενώ και οι τρεις είχαν ελληνικά διαβατήρια.

κτηνοτρόφοςαστυνομίαΚιλκίςκαραμπίναδράστες