Ελλάδα|26.05.2024 20:51

Όρος Αιγάλεω: Τρίτη φορά που βάζει φωτιά ο 32χρονος εμπρηστής – Πώς τον συνέλαβαν οι αρχές

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά τη σύλληψη του τούρκου υπηκόου για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιφερειακή Αιγάλεω. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, είναι η τρίτη φορά που ο 32χρονος βάζει φωτιά στο σημείο.

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο 32χρονος ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου από την Τουρκία και έχει κάνει αίτηση για άσυλο.

Σε έλεγχο οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω του αναπτήρες και ένα σφουγγάρι. Όπως είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, έβαλε φωτιά για να… κάψει ξερά χόρτα από τα δρομάκια όπου περνάει στον Ασπρόπυργο.

Συνελήφθη αφού αυτόπτης μάρτυρας είδε τον δράστη, συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του και ενημέρωσε τις αρχές.

Η φωτιά που προκάλεσε ο συλληφθέντας επεκτάθηκε γρήγορα και προκάλεσε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα καθώς και εναέρια μέσα.

Η ανακοίνωση για τη σύλληψη

«Συνελήφθη σήμερα 26 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Στις 18 Ιουνίου επρόκειτο να εξεταστεί η αίτησή του για άσυλο

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Μετανάστευσης, ο 32χρονος κατέθεσε αίτηση ασύλου αμέσως μόλις εισήλθε στο ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο παραπάνω δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Έβρου.

Στη συνέχεια, έλαβε το δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο επέχει θέσει ταυτότητας για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος. Αποχωρώντας από το ΚΥΤ Φυλακίου, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματος του για τις 18/6.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ήθελαν τον εν λόγω να δηλώνει «γκιουλενιστής», διευκρίνιζαν πως «μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων αιτούντων άσυλο δηλώνουν οπαδοί του Γκιουλέν, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες χορήγησης διεθνούς προστασίας. Παρομοίως, συχνά δηλώνουν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υψηλού μορφωτικού προφίλ, ΛΟΑΤΚΙ κτλ».

πυροσβεστικήφωτιάφωτιά τώραεμπρησμόςεμπρηστήςειδήσεις τώρα