Ελλάδα|27.05.2024 21:35

Τέμπη: Βιολογικό υλικό που ταυτίζεται με επιβάτη, σε ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν μπάζα

Newsroom

Βιολογικό υλικό που ταυτίζεται με επιβάτη της τραγωδίας των Τεμπών εντοπίστηκε στο ιδιωτικό οικόπεδο, στη θέση «Πηγάδια», όπως προκύπτει από την έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που αποκαλύπτει η τηλεόραση του OPEN.

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων, η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τους φόβους τους ότι χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία κατά την απομάκρυνση μπάζων από το τον τόπο της τραγωδίας, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα.

Στην ίδια έκθεση γίνεται γνωστό ότι εστάλησαν και εξετάστηκαν συνολικά 11 συσκευασίες με βιολογικό υλικό, εκ των οποίων οι τρεις αναμένεται να προωθηθούν σε ειδικό Δικαστικό Ανθρωπολόγο για περαιτέρω εξέταση.

«Είναι τραγικό αυτά τα στοιχεία να μην υπάρχουν σήμερα και μετά από ένα χρόνο να μιλάμε για αν υπάρχει συγκάλυψη δεν υπάρχει συγκάλυψη; υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει έγκλημα; Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορος της οικογένειας των θυμάτων.

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος των Τεμπών, ξεσπά μέσω του OPEN: «Μετά τις μηνύσεις και όλες τις πιέσεις που κάναμε που βρέθηκε το οικόπεδο το 2ο που αυτό δεν πήγε κανένας και είναι υπεύθυνη και η εταιρεία που δεν πήγε στον ανακριτή να το πει αυτό -η συγκεκριμένη που ανέλαβε να πάρει τα χώματα τα αρχικά και τα πέταξε σε ιδιόκτητο οικόπεδο».

Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων και πατέρας τραυματία, Γιώργος Ηλιόπουλος, ανέφερε στο OPEN ότι εκτός από βιολογικό υλικό εντοπίστηκε και μεγάλος αριθμός στοιχείων και προσωπικών αντικειμένων

δυστύχημαεπιβάτηςσιδηροδρομικό δυστύχημαειδήσεις τώραΤέμπη