Ελλάδα|28.05.2024 14:51

Καταγγελία της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση: Δεκάδες αποστεωμένοι σκύλοι στο κυνοκομείο Τρίπολης

Newsroom

Ανατριχιάσουν τα όσα αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για το κυνοκομείο της Τρίπολης. Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες που αντίκρισαν εθελοντές που επισκέφθηκαν το καταφύγιο στις 18 Μαΐου, μετά από αίτημα του δήμου, ώστε να προσφέρουν βοήθεια ενόψει μαζικών επανεντάξεων.

Αυτό που αντίκρισαν ήταν αποστεωμένοι σκύλοι.

«Μπαίνοντας στο κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης, δεν θα δεις ζώα πνιγμένα στα περιττώματα τους, ούτε πτώματα μέσα στα κλουβιά. Τα ζώα είναι ζωντανά. Στέκονται υποτονικά και σιωπηρά, μαθημένα να μην περιμένουν τίποτα και παραδομένα σε μια καθημερινότητα, όπου η παροχή τροφής χορηγείται προφανώς με τρόπο σαδιστικό», γνωστοποιεί αρχικά στην ανάρτησή της η κα Λάτση.

Πάνω από 20 υποσιτισμένα κουτάβια και δεκάδες αποστεωμένα ενήλικα - Η καταγγελία

«Το Σάββατο 18/5 επισκεφτήκαμε εκ νέου το κυνοκομείο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, για να προσφέρουμε χείρα βοηθείας, εν όψει των μαζικών επανεντάξεων που επιβάλλεται να γίνουν.

Πηγαίνοντας από κλουβί σε κλουβί, κάθε διάθεση φωτογράφισης και προώθησης των ζώων, γρήγορα αντικαταστάθηκε από καταμέτρηση απισχνασμένων σκύλων. Αισθανόμαστε ηθικό χρέος να αναφέρουμε τα όσα είδαμε και να καλέσουμε κράτος και πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Καταμετρήσαμε 160 ζώα περίπου, εκ των οποίων τα 90 είναι από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω από 20 υποσιτισμένα κουτάβια. Τα ενήλικα βρίσκονται εκεί απο τη χρονική στιγμή που είχαμε τη μεταξύ μας συνεργασία και γνωρίζουμε καλά, πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν, όταν τα ταΐζαμε εμείς.

Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν επανέλθει στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μέσα σε δύο μήνες.

Φαίνεται πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ προφανώς αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος, που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ’ονόματος όσων αδυνατούν.

Και φυσικά τα βλέπουν όλα τέλεια, αφού κανείς δεν έχει ασχοληθεί να τα πιάσει και να δει τους σκελετούς που κρύβονται κάτω από τα μαλλιά τους», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η ανάρτηση

 

ειδήσεις τώρασκύλοικακοποίηση ζώωνΤρίποληκακοποίηση