Ελλάδα|28.05.2024 18:30

Κρήτη: «Έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει» - Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο της 17χρονης

Newsroom

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο Κρήτης από τον θάνατο της 17χρονης Νικολέτας, που έπεσε από τη γέφυρα στον ΒΟΑΚ.

Συμμαθήτρια της κοπέλας δήλωσε ότι της είχε εκμυστηρευτεί ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. «Το έλεγε μόνη της, αλλά εγώ της έλεγα πάντα “τι βλακείες είναι αυτές που λες;”. Έλεγε θα αυτοκτονήσω», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο MEGA.

Η κοπέλα ανέφερε ότι πριν βρεθεί νεκρή κάτω από τη γέφυρα στον ΒΟΑΚ η Νικολέτα είχε διαπληκτιστεί με καθηγητή, ο οποίος κατά τη διάρκειά των εξετάσεων βοήθησε άλλους μαθητές αλλά όχι εκείνη. «Φώναζε και ούρλιαζε γιατί τους βοηθάτε όλους και εμένα όχι. “Γιατί να αδικηθώ εγώ;”. “Του έλεγε είστε της εκκλησίας και με αδικήσατε”. Εμείς είχαμε κανονίσει με τον διευθυντή να έρθει το λεωφορείο πιο νωρίς για να πάμε σπίτια μας. Μας είπε φύγετε, θα φύγω με του Γυμνασίου».

«'Ήταν ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα»

Το γεγονός ότι η μαθήτρια είχε αναφέρει ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει επιβεβαίωσε και ο πατέρας άλλης φίλης της και πρόσθεσε ότι δυσκολευόταν να κοινωνικοποιηθεί. «Είπε χαριτολογώντας η κοπέλα ότι θα αυτοκτονήσει. Μια φορά και μοναδική το είχε πει. Πρέπει να ψαχτεί η οικογένεια. Μήπως είχε πίεση από το σπίτι. Ήταν ένα κορίτσι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Ήταν διαφορετικός ο χαρακτήρας της. Δεν ταίριαζε με κάποια παιδιά από το σχολείο και δεν έκαναν παρέα. Εμένα με πείραξε αυτό που έκανε ο δεσπότης, αυτό που έκανε για μένα ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία, δεν είχε πειράξει άνθρωπο».

«Της λέγαμε "έλα" αλλά προτιμούσε να είναι μόνη της»

Άλλη συμμαθήτρια της κοπέλας υποστήριξε ότι είχαν επανειλημμένα προσπαθήσει να την προσεγγίσουν, αλλά κρατούσε αποστάσεις.  «Στην Πράγα ήμασταν πολλοί μαζί. Ποτέ δεν τις είπαμε μην έρθεις κάπου. Κάναμε τόσες παρέες δεν της είπαμε φύγε. Εκείνη δεν ήθελε ποτέ να έρθει μαζί μας. Πήγαμε ο καθένας μας από δύο φορές τουλάχιστον να της πούμε "έλα". Αλλά δεν ήθελε. Εν τέλει δεν ήρθε ποτέ και σε όλη την Πράγα δεν ήθελε ποτέ, πήγαινε μόνη της. Και πέρσι στη Θεσσαλονίκη, έφευγε 2 η ώρα το βράδυ μόνη της».

«Μου είπαν "πάλι καλά που αυτοκτόνησε"»

Από την πλευρά της η αδελφή της επέμεινε ότι η 17χρονη δεχόταν bullying από τους συμμαθητές της.  «Σήμερα στο σχολείο, ήρθε ένα νεαρό αγόρι μου είπε “πάλι καλά που αυτοκτόνησε” και με έβριζε. Αυτό δεν είναι bullying; Όλα αυτά γίνονται για το bullying. Τώρα αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Αυτό που λένε τα παιδιά είναι ψέματα. Ήθελε να διαγραφεί ακόμα και από την ομαδική συνομιλία γιατί δεν μπορούσε άλλο. Η Νικολέτα δεν μιλούσε ποτέ μ’ αυτά τα άτομα. Στην Πράγα η Νικολέτα δεν ήθελε να πάει μαζί τους, καπνίζανε, πίνανε και βρίζανε, μην σας πω τι άλλο κάνανε με τους άντρες. Γι’ αυτό δεν ήθελε η Νικολέτα να πάει μαζί τους. Εγώ ήμουν μαζί της με βιντεοκλήση. Όσο μπορούσα στην Πράγα την υποστήριζα. Ήταν όνειρό της να πάει στην Πράγα. Αυτοί την παρατήσανε και πηγαίνανε και πίνανε».

γέφυραΒΟΑΚΚρήτηαυτοκτονίαειδήσεις τώρα