Ελλάδα|28.05.2024 20:17

Λαμία: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα - Νέες αποκαλύψεις

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο τροφίμων της οικογένειας «Γιαννίτση», στη Λαμία και το συνδέεται με τα σχολικά τρόφιμα από τα οποία έπαθαν τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση ενός υπόπτου για την φωτιά. Μάλιστα για τον ύποπτο που έχει ταυτοποιηθεί αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να εκδοθεί και ένταλμα από την εισαγγελία.

Άνοιξαν με τα κλειδιά

Για τον εμπρησμό, σύμφωνα με τον ALPHA ευθύνονται 3-4 άτομα, τα οποία άνοιξαν το εργοστάσιο με κλειδιά, κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό, εκεί όπου βρίσκεται ο χώρος πάρκινγκ των αυτοκινήτων και βρήκαν οι αξιωματικοί εύφλεκτο υλικό. Επιπλέον, σε συνολικά 20 σημεία βρέθηκε εύφλεκτο υλικό, τόσο εντός του εργοστασίου, όσο και εκτός αυτού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αύξηση των ασφαλίστρων πριν από τη φωτιά

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά τη δημοσιοποίηση της δηλητηρίασης μαθητών και πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά, η εταιρεία τροφίμων αιτήθηκε προς την ασφαλιστική εταιρεία αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση φωτιάς.

Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει ηλεκτρονική αλληλογραφία δύο ημέρες πριν από την καταστροφή από τη φωτιά, από το εργοστάσιο προς την ασφαλιστική, με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, όπως μεταδόθηκε.

δηλητηρίασηασφαλιστική εταιρείαεργοστάσιοΛαμίαφωτιάειδήσειςειδήσεις τώρα