Ελλάδα|29.05.2024 22:30

Κρήτη: Αδέλφια είχαν στήσει χασισοφυτεία σε πολυτελή βίλα

Newsroom

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν σε δύο αδέρφια στην Κρήτη, που είχαν στήσει χασισοφυτεία και το αποξηραντήριο  σε πολυτελή βίλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 39χρονος με τον 37χρονο αδερφό του, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινικές διώξεις για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Στη συνέχεια ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής.

Τι βρήκαν οι αρχές στην πολυτελή βίλα

To απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί έκανα έφοδο στη βίλα και βρήκαν δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Ο πρώτος ήταν κατάλληλος για την υδροπονική καλλιέργεια δεκάδων δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης και ο δεύτερος χρησιμοποιούνταν για αποξηραντήριο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 61 δενδρύλλια χασίς που ξεπερνούσαν το ένα μέτρο σε ύψος, τον τεχνικό εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια, 11 κιλά και 275 γραμμάρια χασίς, μικροποσότητα κοκαΐνης, μία ζυγαριά ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνο, 1.650 ευρώ σε μετρητά ενώ κατασχέθηκαν επίσης τα δύο αυτοκίνητα και το ένα δίκυκλο που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών.

Τα δύο αδέλφια είχαν πλούσιο βιογραφικό, καθώς είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για καλλιέργεια δενδρυλλίων αλλά και για διακίνηση. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Κρήτηχασισοφυτείεςναρκωτικάειδήσεις τώρα