Ελλάδα|29.05.2024 18:19

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια του πατέρα της 2χρονης που άρπαξε φωτιά - «Δεν μπορώ να το αιτολογήσω»

Newsroom

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 2χρονου κοριτσιού που τα ρούχα του πήραν φωτιά το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Το κοριτσάκι είχε ντυθεί παρανυφάκι και μαζί με τους γονείς του θα πήγαινε στον γάμο συγγενικού προσώπου.Την ώρα που πατέρας γέμιζε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου με βενζίνη στην  αυλή του σπιτιού τους, η μικρή επιχείρησε να τον αγκαλιάσει.

Εξαιτίας του υλικού των ρούχων της μάλλον δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός, που είχε ως συνέπεια να τυλιχθούν στις φλόγες.

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια του πατέρα της 2χρονης

Ο πατέρας του παιδιού, στα πρώτα του λόγια μετά το συμβάν, αδυνατεί να εξηγήσει πώς συνέβη το αδιανόητο περιστατικό. «Έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου με μπιτόνι και χωνί. Τότε η κόρη μου ήρθε από πίσω και με αγκάλιασε. Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση πώς προκλήθηκε ο σπινθήρας, δεν μπορώ να το αιτιολογήσω», σύμφωνα με τον Alpha.

«Ο πατέρας δεν κάπνιζε»

«Ήταν ένα ατύχημα. Ο πατέρας δεν κάπνιζε, είναι δύο υπέροχοι άνθρωποι, υπεραγαπούσαν το παιδί τους, το προστάτευαν από το κάθε τι», επεσήμανε, μιλώντας στο MEGA, οικογενειακή φίλη.

«Σε κάθε μετάγγιση εύφλεκτων υγρών και σε αυτή την περίπτωση βενζίνης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αναπτυχθούν στατικά ηλεκτρικά φορτία. Αυτά αναπτύσσονται από την τριβή κατά κύριο λόγο είτε από το ίδιο το υγρό. Παράγεται ακόμα κι όταν περπατάμε», εξήγησε ειδικός τεχνικός σύμβουλος.

«Όταν τον ακούμπησε θα πρέπει να έγινε η εκφόρτισή των στατικών φορτιών. Δυστυχώς αυτό ο σπινθήρας παρείχε την απαραίτητη ενέργεια για να αναφλεγεί ένα έφλεκτο περιβάλλον»., συμπλήρωσε.

Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα στο 70% του σώματος της. Σε βάρος του πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο. 

φωτιάβενζίνηΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα