Ελλάδα|29.05.2024 21:19

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 2χρονη που πήρε φωτιά – Άγνωστο το πότε θα αποσωληνωθεί

Newsroom

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 2χρονου κοριτσιού που τα ρούχα του πήραν φωτιά το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, καθώς το κοριτσάκι φέρει εγκαύματα στο 60% του σώματός του.

Άγνωστο πότε θα αποσωληνωθεί

Οι γιατροί, δεν μπορούν για την ώρα να προσδιορίσουν τον χρονικό ορίζοντα της αποσωλήνωσής του, με την η ηλικία να είναι «σύμμαχος» όπως συμβαίνει με κάθε εγκαυματία αφού βοηθάει στην επούλωση των εγκαυμάτων και ελπίζουν πως όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Τα χέρια του πατέρα και του παππού, που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά λειτούργησαν προστατευτικά και βοήθησαν, όπως και η άμεση αντιμετώπιση αλλά και η αεροδιακομιδή του παιδιού από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται, ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του παιδιού προσπάθησε να βάλει βενζίνη με δοχείο στο αυτοκίνητό του, έχοντας δίπλα του την κόρη του. Ο στατικός ηλεκτρισμός προκάλεσε ανάφλεξη με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του κοριτσιού.

Ο πατέρας του κοριτσιού τραυματίστηκε ελαφρά από τη φωτιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τις συνθήκες του ατυχήματος ερευνά το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Λαγκαδά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια του πατέρα της 2χρονης

Ο πατέρας του παιδιού, στα πρώτα του λόγια μετά το συμβάν, αδυνατεί να εξηγήσει πώς συνέβη το αδιανόητο περιστατικό. «Έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου με μπιτόνι και χωνί. Τότε η κόρη μου ήρθε από πίσω και με αγκάλιασε. Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση πώς προκλήθηκε ο σπινθήρας, δεν μπορώ να το αιτιολογήσω», σύμφωνα με τον Alpha.

Θεσσαλονίκηφωτιάανήλικηβενζίνηειδήσεις τώρα