Ελλάδα|31.05.2024 19:45

Θεσσαλονίκη: Άγνωστος πυροβόλησε 50χρονο μέσα σε νεκροταφείο

Newsroom

Τον τρόμο βίωσε ένας 50χρονος άνδρας από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό ενώ εργαζόταν μέσα στο νεκροταφείο του Ζαγκλιβερίου. Όλα ξεκίνησαν όταν τον πλησίασε ένας άνδρας και του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει.

Τι είπε το θύμα

«Αυτό έγινε την Τρίτη το μεσημέρι, 12:30 η ώρα, αυτός ήταν εκεί στη βρύση, πήγε σε ένα μνήμα, ξαναγυρνούσε. Εγώ ήμουν απέναντι, είχα μία κηδεία. Βγαίνοντας στον δρόμο να πάω για το σπίτι μου λέει ‘καθαρίζεις τα μνήματα; Θα ‘ρθεις να σου δείξω της γιαγιάς μου να το καθαρίσεις;’», είπε το θύμα της ληστείας στο Mega.

«Πηγαίνω να μου το δείξει, μου λέει ‘φέρε τα λεφτά αλλιώς σε καθάρισα’. Του λέω ‘δεν έχω λεφτά’, και με πυροβολάει», εξήγησε και συνέχισε: «Κάνω να φύγω, με πυροβολάει, μου την κάνει έτσι, αυτός πηδάει από το ντουβάρι και βγαίνει από τα χωράφια. Θα μπορούσε να με καθαρίσει, να βάλει εδώ πάνω να μου το κολλήσει».

Όσο ο 50χρονος ήταν αιμόφυρτος και φώναζε για βοήθεια, ο δράστης πρόλαβε να πηδήξει τον φράχτη και να εξαφανιστεί. «Ήταν ξανθός, κοντό μαλλί. 30αρης ήταν. Ούτε αμάξι είχε, ούτε συνεργό. Ήμουν μοναχός, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε ο κ. Παναγιώτης.

«Ούτε τον γνώριζα, ούτε με γνώριζε. Απλώς μου ζήτησε τα λεφτά. Εγώ θέλω να πιαστεί και να πάει μέσα. Αυτό θέλω. Τώρα εδώ πέρα που θα ερχόμαστε στο κοιμητήριο πρέπει να βλέπω αριστερά δεξιά. Φοβάμαι μην είναι πουθενά κρυμμένος και μου ρίξει».

Ευτυχώς ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός, το σοκ όμως είναι μεγάλο. Ο κύριος Παναγιώτης κάλεσε την αστυνομία και μέχρι τώρα ο δράστης είναι άφαντος.

ειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηπυροβολισμόςνεκροταφείοτραυματίαςληστεία