Ελλάδα|01.06.2024 11:25

Άνω Λιόσια: Οι γείτονες λένε ότι ο γιος χτυπούσε τον πατέρα - Έρευνες για το θρίλερ

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για το θρίλερ με το απανθρακωμένο και τεμαχισμένο πτώμα ηλικιωμένου άνδρα, που βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του στα Άνω Λιόσια, για να διαπιστωθεί εάν το θύμα πέθανε από παθολογικά αίτια ή δολοφονήθηκε. Την απάντηση αναμένεται να δώσουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις καθώς το 80% της σορού είναι απανθρακωμένη και οι αξιωματικοί θεωρούν ότι η νεκροψία δεν μπορεί να τους βοηθήσει για να λύσουν το μυστήριο

Πάντως ο 59χρονος γιος του ηλικιωμένου που έχει προσαχθεί, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν βίαιος κατά του πατέρα του. Ο γιος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και ο ίδιος υποστήριξε στις Αρχές πως ο πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια αλλά αποφάσισε νε τον κάψει γιατί δεν είχε χρήματα να τον θάψει. 

Πόσες μέρες ήταν νεκρός ο ηλικιωμένος - Είχε κληθεί και η Πυροσβεστική για φωτιά αλλά δεν έγινε έλεγχος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είναι νεκρός  εδώ και περίπου 20 ημέρες, με την αστυνομία να καλούν οι γείτονες που ενοχλήθηκαν από την έντονη δυσοσμία, το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως ανέφεραν μάρτυρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναδυόταν δυσοσμία από μονοκατοικία στην οδό Αγαμέμνονος 52, όπου διέμεναν γιος και πατέρας. Την Δευτέρα ή την Τρίτη, ο γιος εθεάθη να καίει κάτι στην αυλή του σπιτιού. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε κληθεί η Πυροσβεστική, αλλά όταν έφτασε εκεί το πυροσβεστικό όχημα, εκείνος την είχε σβήσει και εκείνοι έφυγαν χωρίς να γίνει έλεγχος.

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και οι γείτονες νόμιζαν αρχικά πως η δυσοσμία προερχόταν από κάποιο νεκρό ζώο. Τότε, ένα άτομο μπήκε στο χώρο για να το απομακρύνει, όταν εντόπισε στην αυλή ένα στρώμα. Έπειτα, ανέβηκαν γείτονες στην ταράτσα και είδαν το καμένο στρώμα με την κουβέρτα και κάλεσαν την αστυνομία.

Αρνήθηκε να ανοίξει στους αστυνομικούς ο γιος - Τι υποστήριξε 

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, και ο γιος, αρνήθηκε την είσοδο τους στο σπίτι. Σε ερωτήσεις για το που είναι ο πατέρας του, εκείνος αρχικά υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και στην συνέχεια ότι φιλοξενείται σε κάποιον συγγενή. Όταν τελικά μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί, αντίκρισαν το στρώμα με τον απανθρακωμένο άνδρα στην αυλή καλυμμένο με μία κουβέρτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας ανέφερε πως έκαψε τον πατέρα του γιατί δεν είχε χρήματα να τον θάψει. Στο σημείο έφτασε και ιατροδικαστής.

Ο ηλικιωμένος είχε αποκαλύψει κακοποίηση από τον γιο του 

Τελευταία φορά που είδαν τον ηλικιωμένο οι γείτονες ήταν πριν από πολλές εβδομάδες, ενώ αποκάλυψαν πως τους είχε εκμυστηρευτεί πως τον χτυπούσε ο γιος του. Ζούσαν στη γειτονιά τα τελευταία περίπου 7 χρόνια, δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την γειτονιά.

Ο γιος εργαζόταν ως καθηγητής και φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ο ίδιος ήταν ξυπόλυτος και με βρώμικα ρούχα, ενώ μάρτυρες είπαν επίσης στην ΕΡΤ πως το σπίτι είχε βγει σε πλειστηριασμό και ίσως ήταν οικονομικοί οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την πράξη τον γιο.

Ο γιος του θύματος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς είχε μαχαίρι και τσεκούρι και για μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού.

νεκρόςΕλληνική Αστυνομίαέρευνεςειδήσεις τώραφωτιάπυροσβεστικήΆνω Λιόσια