Ελλάδα|01.06.2024 15:00

Συναγερμός στη Μαγνησία: Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω νερού

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαγνησία καθώς δεκάδες κάτοικοι σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο έχουν γαστρεντερίτιδα. «Είχαμε περίπου 30 κρούσματα στον Ριζόμυλο και αλλά στο Στεφανοβίκειο τις τελευταίες ημέρες. Κάποια από αυτά πήγαν στο κέντρο υγείας της περιοχής μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Στεφανοβικείου Μανώλης Ντάγκαλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στα κρούσματα είναι και παιδιά και ηλικιωμένοι.

Απαγορεύεται η χρήση του νερού 

Όπως ανέφερε η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου και σύμφωνα με το magnesianews: «μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση.

Ήδη διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

  • να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση ( πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής
  • οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων, ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του».
Μαγνησίανερόκρούσματαειδήσεις τώραγαστρεντερίτιδα